Galata Kulesi ile Guinnes'e aday oldular

Çikolata festivali çerçevesinde 6 metre 20 santimetre uzunluğunda ve 1 ton 100 kilo ağırlığında çikolatadan Galata Kulesi'ni yapan Milka, Guinnes Rekorlar kitabına girmeye aday oldu.

Park'taki 'Milka Çikolata Festivali'nde rekor denemesine imza atan Milka, 6 metre 20 santimetre uzunluğunda ve 1 ton 100 kilo ağırlığında çikolatadan Galata Kulesi'ni yaptı. 5 kişilik bir ekip tarafından 25 günde tamamlanan dev heykelin açılışını, Kraft Gıda Türkiye İnsan Kaynakları ve İletişim Direktörü Şemsettin Gelgen ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Dev heykel daha sonra noter huzurunda ölçüldü. Deneme, 6 metre 20 santimetre olarak kayıtlara geçti.

Açılış sonrası konuşan Ahmet Misbah Demircan, Galata Kulesi'nin Beyoğlu'nun önemli bir sembolü olduğunu söyledi. Demircan, Beyoğlu'nda da aynı heykelin yapılmasını istediklerini söyledi.

Bu arada, etkinliğe katılan çocuklara çikolata hediye edildi. Çocuklar, dev heykeli ilgiyle izledi. Çocuklar ayrıca, top havuzuna atılan çikolataları almak için de kıyasıya yarıştı.