Birsen Ayda böbreğini satıyor

Türk sinemasına bir dönem güzelliğiyle damgasını vuran Birsen Ayda, borçlarından dolayı böbreğini satışa çıkardı.

Birsen Ayda böbreğini satıyor
Battal Gazi filminde seksi Bizans Kraliçesi rolüyle ünlenen Birsen Ayda, vergi borcu yüzünden böbreğini satışa çıkardı. Ayda“Bu borcu başıma kiracılarım sardı. Tek gelir kaynağım Beyoğlu’ndaki o küçük işyeriydi. Hem dükkanı kaybettim hem dolandırıldım’ diyen oyuncu çaresiz.


Yeşilçam’a 1956’da ‘Sevda Sahilleri’ adlı filmle adım atan, 70’lerde ‘Malkoçoğlu’, ‘Battal Gazi’ gibi epik filmlerdeki ‘vamp kadın’ rolleriyle ünlenen Birsen Ayda, borç batağında. Beyoğlu Ülker Sokak’ta tek odalı bir evde yaşayan Ayda, 150 bin lirayı bulan vergi borcu nedeniyle böbreğini satmak istiyor. 1992 yılında şarkıcı eşi Atınç’ın ölümünden sonra Beyoğlu’ndaki dükkânının kira geliriyle geçinen oyuncu, kiracılarının kendisine tuzak kurduğunu, bu duruma onlar yüzünden düştüğünü iddia ediyor.

Birsen Ayda “Borçlarımı ödemek için böbreğimi satmaya karar verdim. Birkaç kez girişimde bulundum ama doktorlar isteğimi reddetti. Ne yapayım, başka çarem kalmadı. Sigara ve içki kullanmadım. Eğer ihtiyacı olan birileri çıkarsa böbreğimi satarak vergi borçlarımı kapatırım diye düşündüm. Ancak bana bu işlemin yasal olmadığı söylendi. Sonra organ mafyasının eline düşmekten korktum. Şimdi çaresizlik içindeyim. Ne yapacağımı bilemiyorum” dedi.