Şehit aileleri : Siyasi mitinge yokuz

Şehit ailelerini meydanlara çağıran MHP'ye, 'hayır' dediler.

İzmir Şehit Aileleri Derneği, 8 Kasım'da İzmir'de düzenlenecek olan 'bayrağını da al gel mitingi'ne katılmayaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet için güçbirliği platformu ve İzmir Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği'nin İzmir Barosu'nda ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında, Hükümetin hayata geçirdiği 'Demokratik Açılım'a karşı olduklarını belirtmiş ve bununla ilgili 8 Kasım'da bir miting düzenleyeceklerini açıklamışlardı.

İzmir Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ, 'Bayrağını da al, Gündoğdu'ya gel mitingi'ne dernek olarak katılacaklarını açıklamıştı. Ancak İzmir Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği'nin www.sehitaileleri.org adresli Internet sitesinde, derneğin mitinge katılmayacağı duyuruldu. İzmir Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nurettin Yeşilbağ'ın internet sitesinde yaptığı duyuruda, "Cumhuriyet için güçbirliği platformunun 8 Kasım 2009 Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda düzenleyeceği ve katılmak için çağrı aldığımız " mitingin siyasi içerik taşıması nedeniyle dernek olarak katılmayacağız.

Bu kararı İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma Derneği'nin siyaset dışı kalma prensibi gereği aldığımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz" ifadesi yer aldı.