İstanbul'da 'Kudüs nöbeti' başlıyor

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı 'Kudüs Nöbeti' tutmak için hazırlıklara başladı.

İstanbul'da 'Kudüs nöbeti' başlıyor
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Mescid-i Aksa ve Kudüs'le ilgili duyarlılığın gösterilmesinin gerekliliğine değinerek 'Kudüs Nöbeti' tutacaklarını ifade etti.

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Yüzlerce yıl huzurun ve ortak yaşamın mekânı olan Kudüs, son 50 - 60 yıldır maalesef bir kargaşa ve soykırım mekânı olmaya başlamıştır. Bu süreçte, BM'nin işe yaramaz kararları, İKÖ'nün çaresizliği, Arap Dünyasının nemelazımcılığı ve Türkiye'nin insicamsız tutumları da İsrail'in işini kolaylaştırmıştır. Kudüs önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde tekrar güvenin, birlikte yaşamanın ve selametin şehri olmalıdır" dedi.

Erdoğan, "Bu bölge tüm dünyanın ilgilenmesi ve çözmesi gereken orunlar yumağıyla karşı karşıyadır. Onun için herkes sürece katkıda bulunmalı; Türkiye ve İslam dünyası ise tarihi bir yükümlülük olarak bu konuda öncülük yapmalıdır. İstanbul'da tutacağımız Kudüs Nöbeti bu konuda duyarlılık oluşturmak ve dünyanın ilgisini Kudüs'e çevirmek amacına dayanıyor. Saadet Partisi İstanbul İl Yönetimi olarak hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Konuya duyarlı derneklerle de görüşeceğiz. Nöbetin ne zaman başlayacağı, nerde tutulacağı, ne kadar süreceği ve neleri içereceğini yakında ilan edeceğiz." diye konuştu.