Cumhuriyet muhabiri işin cılkını çıkardı

Cumhuriyet muhabirine ait olan 'AKP'nin Kürt Açmazı' adlı kitabın kapağında Başbakan Erdoğan peşmerge kıyafetiyle gösteriliyor.

Cumhuriyet gazetesinde diplomasi muhabiri olarak görev yapan Bahadır Selim Dilek'e ait olan 'AKP'nin Kürt Açmazı' adlı kitabın kapağında  Erdoğan 'peşmerge kıyafetiyle'  yer alıyor.

BAŞBAKAN PEŞMERGE KIYAFETİYLE

Cumhuriyet gazetesi diplomasi muhabiri Bahadır Selim Dilek tarafından yazılan “AKP’nin Kürt Açmazı” isimli kitabın kapağı yankı uyandırdı. Kitabın kapağında Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Peşmerge kıyafeti” ile yer aldı. Cumhuriyet Kitapları arasında rafları süsleyen kitap, kapağı nedeniyle büyük ilgi görüyor. Kitapta ‘’AKP'nin Kürt açılımı, Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tehdit altına sokacak bir sürecin başlangıcı olarak’’ değerlendiriliyor.

AÇILIMIN ÇIKIŞ SÜRECİNİ ANLATIYOR

Tarihsel gelişmelerden yola çıkan kitap, Kürt açılımı konusunu enine boyuna sorguluyor. Başbakan Erdoğan’ın Kürt açılımı yola çıkışını anlatan kitap, sürece ilişkin önemli ipuçları da veriyor. Kitabın yazarı Dilek, Cumhuriyet Gazetesi'de diplomasi muhabiri olarak çalışıyor. Şubat 2008'de Küresel Tuzak Ilımlı İslam, Haziran 2008'de Ege'nin Unutulan Türkleri adlı kitapları da yazan Dilek, TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu'nda Diplomasi Gündemi adlı bir programı da yapmıştı.