Bebek katledilerek ülke savunulmaz

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, bir dizi ziyaret için gittiği Rize'de beklenmedik bir tepkiyle karşılaştı.

Gaby Levy, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın açıklamaları karşısında adeta şok yaşadı.

İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy'in ilk durağı Belediye Başkanlığı oldu. İkili arasındaki görüşme sırasında Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rize'ye gelen İsrailli turistlerden duyulan rahatsızlık karşısında, "İsrailli turistler ilimize geldiğinde şehre uğramadan direk doğa ile baş başa kalıyor. Bu tavırları hemşerilerimizin onlara şüpheyle bakmalarına neden oluyor" diyerek tepki gösterdi.

Büyükelçi Levy bunun üzerine, "Kabul etmeliyiz ki zor zamanlardan geçiyoruz. Ama İsrail ile Türkiye ilişkileri sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Bu zor zamanları atlattıktan sonra ilişkilerimiz daha da kuvvetli hale gelecektir" diye konuştu.

KENDİMİZİ SAVUNMAK İÇİN BEBEKLERİ KATLETMEYİZ


Levy'in açıklamasından sonra üslubunu sertleştiren Bakırcı, "İsrail'in yayılmacı ve işgalci politikası var olduğu sürece Türk halkının İsrail'e bakış açısı değişmez. Bu ilin yerel yöneticisi olarak İsrail'in bu tutumlarından dolayı ilimize gelen gezginlerinin başına istemediğimiz bir hadise gelmesinden de endişe duyuyoruz. Olmaması noktasında da azami gayret gösteriyoruz" dedi.

Bebek katlederek barışın sağlanamayacağını vurgulayan Halil Bakırcı sözlerine şöyle devam etti: "Devlet adına konuşmuyorum. Şahsım adına konuşuyorum. Rizelilerin bakışını aktarıyorum. İsrail devleti barışı savaşarak sağlayamaz. Mısır ile Ürdün ile yapılan anlaşmalar savaş halinde yapılan anlaşmalar. Bölgede barışın sağlanması için İsrail'in savaşı bırakması gerekmektedir. Türk milletinin Osmanlı'dan bu yana Yahudi cemaatine karşı olan tutumu biliniyor. Rize halkına herhangi bir tehdit olduğu zaman kendisini savunur ama bunu bebekleri katlederek yapmaz."

Levy ve beraberindeki heyetin Bakırcı'nın yaptığı açıklamalar karşısında bir hayli rahatsız oldukları gözlendi.