19 yıl sonra bir ilk

Turgut Özal'dan sonra ilk defa bir Cumhurbaşkanı 19 yıl aradan sonra Tunceli'ye gidecek.

Tunceli'yi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, burada açılımla ilgili mesajlar verip bir cemevini ziyaret edecek.    

Tunceli 19 yıl aradan sonra ilk kez cumhurbaşkanı ağırlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 5 Kasım’da kentte bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Uçakla Elazığ’a gidecek olan Gül, buradan helikopterle Tunceli’ye geçecek. Tunceli Üniversitesi’nin akademik yılı açılış törenlerine katıldıktan sonra, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen’i makamında ziyaret edecek.

BELEDİYEYİ DE ZİYARET EDECEK

Kentin sorunları hakkında bilgi alacak Gül daha sonra DTP’li Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’i de makamında ziyaret edecek. Gül’ün, daha sonra da belediye önünde toplanacak halka hitap etmesi bekleniyor. Son olarak Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma?ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’ni de ziyaret ederek burada?Alevi açılımı ile ilgili önemli açıklamalar yapması beklenen Gül’ün Kürt açılımı ile ilgili de önemli mesajlar vermesi bekleniyor. Öte yandan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Gül’ün ziyaretini ‘il ziyaretleri’ kapsamında gerçekleştiğini belirtti.

AB’YE SINIRLI ÜYELİK YOK

Slovakya ziyaretinde Slovak Cumhurbaşkanı İvan Gasparoviç ile bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, “AB’ye üyelik müzakerelerini başarıyla tamamlamaya kararlıyız. AB’de sınırlı üyelik diye bir şey söz konusu değildir’’ dedi.

PERES'TEN GÜL'E DAVET

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in, Cumhurbaşkanı Gül’e resmi ziyaret daveti yaptığı iddia edildi. İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy ise, “29 Ekim’de, Türkiye’nin ulusal bayramını kutlamak için Sayın Peres, Sayın Gül’e mektup gönderdi. Ancak mektubun içeriğine ilişkin bilgi vermemiz sözkonusu olamaz” dedi.

KÖŞK'E ÇIKAR ÇIKMAZ TUNCELİ'YE GİTTİ

Tunceli’ye giden ilk sivil Cumhurbaşkanı 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal olmuştu. Özal, Cumhurbaşkanı seçilmesinin hemen ardından kenti ziyaret etmişti.