Hatipoğlu: Umarım ahirette kriter farklıdır

Ünlü İlahiyatçı Doç. Dr Nihat Hatipoğlu, Afyonkarahisar'da verdiği konferansta Kabe'nin içerisine yalnızca Cumhurbaşkanları ve Başbakanların alınmasını eleştirdi. Hatipoğlu, 'umarım ahirette kriter farklıdır' dedi.

Hatipoğlu: Umarım ahirette kriter farklıdır
Kurban Bayramı tatili için geldiği Afyonkarahisar’da konferans veren ilahiyatçı Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu, Kabe’nin içine sadece cumhurbaşkanlarının ve başbakanların girmesine izin verildiğini belirterek, ahirette kriterlerin farklı olduğunu umduğunu söyledi.

Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu'nun verdiği konferansa yoğun ilgi gösterildi. Doç.Dr. Hatipoğlu, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde yaşanan sel felaketine benzer bir felaketin İslamiyet’in ilk döneminde de yaşandığını söyledi. Konuşmasında, Kabe'nin yapılışını da anlatan Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu, siyasetçilerin Kabe’nin içini gezebildiğini belirterek, “Allah, Kabe’nin içini görmeyi nasip etsin. İçini görenler var tabii ki. Kimler görüyor? Ülkenin ileri gelenleri. Bazen siyaset iyi mi kötü mü konuşuluyor ya, siyaset bu yönüyle iyi. Siyasetçi olmazsanız size kapıyı açmıyorlar. İlla başbakan veya cumhurbaşkanı olmanız lazım. Yüksek makamlı olmanız lazım” dedi.

Kabe'nin kapısının dünyanın en büyük alimine veya velisine kapalı olduğunu belirten Doç.Dr. Hatipoğlu, “Ama işte müslüman bir ülkenin başbakanı geldiğinde kapıyı açıyorlar. İnşallah ahirette böyle olmaz. Dünyada böyle. Ama ahirette kriterlerin, değerlerin farklı olduğunu umuyorum” diye konuştu.