'e-ticaret yüzde 40 büyüyecek'

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve Vatan Bilgisayar Genel Müdür Yardımcısı Kaan Dönmez, bankaların, krizde korkacak bir şey olmadığını görerek tekrar taksit musluklarını açtığını ve taksitli ciroların geriye döndüğünü belirterek, “Elektronik ticarette ciddi bir yükseliş başladı. Bu yıl herkes küçülürken e-ticaret büyük ihtim

'e-ticaret yüzde 40 büyüyecek'
Dönmez, krizde yerel perakende pazarının daralmasının en büyük nedeninin, bankaların krizde taksit sayılarını azaltması olduğunu söyledi. Türkiye’de perakendecilerin cirosunun çoğunu taksitli ciroların oluşturduğuna, internette bu taksitli satışların yüzde 85-90’lara vardığına dikkati çeken Dönmez, “Taksitli cirolar geriye döndüğü için elektronik ticarette ciddi bir yükseliş başladı” dedi.

Kriz, telefon ve internetten yapılan alışverişi artırdı.

Kriz nedeniyle tüketicinin eve kapanması, mektup, telefon ve internet üzerinden yapılan alışverişi artırdı.
- 2009 Ocak-Ekim döneminde mektup, telefon ve internet üzerinden yapılan alışveriş, geçen yıla göre yüzde 18 artarak 15 milyar 629.7 milyon TL’ye ulaştı.
- Bu dönemde e-ticaret geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.5 oranında artarak, 7 milyar 279.6 milyon TL’ye çıktı. 10 aylık dönemde sanal mağaza sayısı ise 20 bin 500’e dayandı.