CHP'den Öymen'e bir tepki daha geldi

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt'ten, Onur Öymen'e 'Dersim' eleştirisi: Sözlerini kabul etmek mümkün değil

CHP'den Öymen'e bir tepki daha geldi
ARDAHAN'ın CHP'li Milletvekili Ensar Öğüt, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili sözlerini kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Seçim bölgesi Ardahan'a gelen CHP Milletvekili Ensar Öğüt, parti il binasında partililerle bayramlaştı. Burada yaptığı konuşmada Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in Dersim olaylarıyla ilgili sözlerini eleştiren Öğüt, şunları söyledi:

"Bu ortamda Öymen'in Dersim kelimesini ağzına alması hatadır. Bunu kendisi de biliyor, ben de söyledim, Genel Başkanımız Deniz Baykal da söyledi. Bu hatanın üzerine gitmenin bir faydası yok. Kendisi de tüm Türkiye'den özür diledi. Bu yanlışı kesinlikle tasvip edemeyiz. Takdir halkımızındır. Dersim yarası hepimizin yarasıdır. Bu yarayı kaşıyıp kanatmak Türkiye'ye yarar sağlamaz. Onur Öymen'in yaptığı konuşma yanlış ve talihsiz bir konuşmadır. Bilerek veya bilmeyerek yapmış olabilir. Ancak siyaset sorumluluk ister. Herkes, her istediğini, her yerde söyleyemez. Bu konuşma CHP'nin geleneğine uymayan bir konuşmadır. Dersim olaylarında ölenleri saygıyla anıyorum."

Ensar Öğüt, AK Parti iktidarını da eleştirerek, "AKP iktidarı döneminde yalnızca fuhuş arttı. Ben kendi gözümle, sahil yolunda müşteri arayan kadınları gördüm. Eğer bu insanlara iş veremezseniz mecbur kalıp bu işi yapıyorlar" dedi.