'Karar müzakereler için yeterli değil'

İsrail'in Bati Şeria'daki yerleşim yerlerine yaptığı inşaatın 10 ay süreyle durdurulması ile ilgili olarak konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bu kararın müzakereler için yeterli olmadığını söyledi.

'Karar müzakereler için yeterli değil'
Mahmud Abbas, Venezuela'yı ziyareti sırasında mecliste milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, İsrail hükümetinin son kararıyla müzakerelere başlayamayacaklarını belirterek, bunun için, her iki tarafın yol haritasına göre hareket etmesinden ve özellikle İsrailliler'in yayılmacı faaliyetlerine son vermelerinden başka koşullarının olmadığını bildirdi.

İsrail kabinesinin bu kararının yenilik getirmediğini, Batı Şeria ve Kudüs'de işgalin süreceğini ifade eden Abbas, ''İsrail Başbakanı, barış ve işgal arasında bir tercih yapmak zorundaydı. Acınacak biçimde, işgali seçti'' dedi.

Abbas, Ortadoğu barış görüşmelerinin uzun tarihinin, geçmişte İsrail'in ''barış istemediğini'' gösterdiğini savunarak, İsrail'i Filistin bölgelerinden ayıran çit ve duvarları yıkılan Berlin Duvarı'na benzetti. Filistin lideri, ''Filistin halkı, dünyanın geri kalan halkları gibi özgür, barış içinde ve bağımsız yaşamak istiyor. Dünya bizi ne zaman duyacak?'' diye konuştu.