Iğdır'da şüpheli ölüm

Iğdır'da 1 yaşındaki Narin Kalkan isimli bebeğin ihmal sonucu öldüğünü iddia eden yakınları, doktora isyan etti.

Iğdır'da şüpheli ölüm
Dün sabah saatlerinde fenalaşan 1 yaşındaki Narin Kalkan isimli bebeklerini Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdüklerini belirten baba Abdurrezzak Kalkan (29) ve eşi Fatma Kalkan (30) hastanenin nöbetçi doktoru E.Y. tarafından muayene edildiğini ve kabızlık teşhisi konulduğunu belirttiler. Kendilerine 'Microlax' isimli bir krem verdiklerini anlatan Kalkan çifti, kendilerini gönderdiklerini söylediler. Kalkan çifti, "Biz de çocuğumuzu alarak eve getirdik. Kremi doktorun dediği şekilde uyguladık. Yaklaşık 4-5 saat sonra çocuk fenalaşarak saçlarını yolmaya başladı. Biz de çocuğumuzu alarak özel bir kliniğe götürdük. Oradaki doktor çocuğumuzun zatüre olduğunu, çok acil olarak yatırılarak müdahale edilmesi gerektiğini söyledi ve bunun için de mutlaka hastaneye gitmesi gerektiğini söyledi. Biz de çocuğumuzu alarak tekrar Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdük. Aynı doktor yakamı tutarak, 'Ben size kabız olduğunu söyledim. Şimdi gelmişsiniz zatüre olduğunu söylüyorsunuz. Ben mi doktorum siz mi?' Şeklinde bize hakaret etti. Sedyede yatan bebeğimizin durumunu görür görmez kalp masajı yapmaya başladı. O sırada acil bir şekilde uzman doktorları çağırdı. Ama çok geç olmuştu. Çocuğumuz sedyede ölmüştü" dediler.
Üç yıl önce evlendiklerini ve çocukları olmadığı için 2 yıl tedavi gördükten sonra çocuk sahibi olduklarını söyleyen Kalkan çifti, gözyaşlarına hakim olamadılar. Fenalık geçiren anne Fatma Kalkan, "Doktor Kurban Bayramı'nı bize zehir etti. Cezası neyse çeker inşallah" dedi.
Baba Abdurrezzak Kalkan ise yaklaşık 1 aydır hastalanan çocuğunu defalarca bu hastaneye getirdiğini ancak hastanede çocuk doktoru olmadığı için muayene eden pratisyen doktorların 'Bir şeyi yok' diyerek yanlış ilaç verdiklerini iddia etti. Doğru teşhis koyması durumunda çocuğunun ölmeyeceğini iddia eden baba Kalkan, bu sürede çocuğunu muayene eden 4 doktorun da isimlerinin yeşil kartlarında yazılı olduğunu ve bunlardan şikayetçi olacağını söyledi.

DOKTOR POLİS ELBİSESİ GİYDİRİLEREK HASTANEDE ÇIKARILDI
Kalkan çiftinin yakınları olayı duyar duymaz hastaneye koştular. Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler hastanede geniş güvenlik önlemi alırken, doktor da bir odaya alınarak ölen çocuğun yakınlarının sakinleşmesini beklediler. Hastaneye gelen nöbetçi Cumhuriyet savcısının incelemesinden sonra ifadesi alınan doktor E. Y.'ye polis elbisesi giydirilerek hastaneden çıkarılarak İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Savcının talimatı üzerine Narin Kalkan'ın cesedi otopsisi yapılmak üzere Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nda gelecek rapor doğrultusunda gereken işlemin yapılacağı kaydedildi.