Asker ailesi intihara inanmadı

Şırnak'ta hayatını kaybeden Sedat Horoz'un ailesi çocuklarıyla ölümünden 5 saat önce konuştuklarını, durumunun iyi olduğunu ve intihar ettiğine inanmadıklarını söyledi.

Şırnak’ta hayatını kaybeden Horuz’un (21) Diyarbakır’da otopsi yapılan cenazesi, önceki gece Adana Asker Hastanesi’ne getirildi. Baba Zeki Horuz, sabah saatlerinde aile doktoru ve avukatı ile cenazeyi teslim almak için hastaneye geldi.

HİÇBİR SORUNU YOKTU İNTİHAR ETMİŞ OLAMAZ

Zeki Horuz, çıkışta, “Otopsi yapılmış. Doktorumuz da inceledi, kendisi askeriyenin verdiği otopsi raporunu doğruluyor. Olay ateşli silah yaralaması sonucu olmuş” dedi. Tezkeresine 5 ay kalan Horuz’un naaşı Küçükoba mezarlığında toprağa verildi. Mezarlıkta oğlunun bir arkadaşına sarılarak Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakan baba Horuz, oğlunun intihar etmesi için hiçbir nedenin olmadığını belirterek, “Bir ay önce abisinin düğününe katılmak için gelmişti. Telefonda da konuşuyorduk, ne maddi, ne de askerlikle ilgili bir sorunu vardı. Bayramdan sonra gerekli araştırmalarımızı yapacağız” diye konuştu.