Analar evlatlarına koştu

Şehit anneleri bayramda evlatlarının kabri başındaydı.

Şehit anneleri, babaları, bayramın ilk günü evlatlarının kabirlerindeydi. Kurban Bayramı’nı farklı duygularla yaşayanlar da oldu. Şehit anneleri, babaları, bayramın ilk günü evlatlarının kabirlerindeydi. Şehitlerin mezarları özenle temizlendi, çiçeklerle süslendi

Kurban Bayramı’nın ilk günü çocuklarının mezarlarını ziyaret eden şehit yakınları, bayramı buruk karşıladılar. Her bayramı şehitlikte karşılayan aileler dün de çocuklarının yanındaydı. Oğullarını bayrama hazırlarcasına mezarlarını yıkayan ve çiçeklerle süsleyen şehit yakınları, diğer ailelere tatlı ve lokum dağıttılar. Şehit anaları “Bayramda bize gelip ellerimizi öpmelerini beklerken, biz onları ziyaret ediyoruz. Yüreğimizdeki yangın hiç sönmüyor” diye ağıt yaktılar. Öte yandan şehitliğe gelen bazı subay ve askerler de şehit yakınlarının mezar temizleme ve sulamalarına yardımcı oldular. Bazı askerler, tatlı ve lokum dağıtırken, bazıları mezarları gezerek dua ettiler.

İzmir Kadifekale Hava Şehitliği’ne giden şehit ailelerinin, evlatlarının ardından döktükleri gözyaşı, yürekleri dağladı. Şehit Adem Bilaloğlu’nun annesi Ayten Bilaloğlu, oğlunun kabrine kapanıp ağladı, uzun süre çimlerini öpüp bağrına baskı. Şehit Ferdi Kılıç’ın annesi Gülender Kılıç da, oğlunun fotoğrafından yaptırdığı kolyesiyle kabir başında ağıt yaktı.

ONSUZ GÜNLER GEÇMİYOR

Lütfiye Tezcan 2 yıl önce Van’da şehit olan oğlunun mezarının başında gözyaşlarına boğuldu. Anne Tezcan, “O kadar bayram geçti ama alışamadık. Gülüyoruz, geziyoruz fakat onsuz günler geçmiyor. Oğlumla arkadaş gibiydim, onsuz olmuyor” dedi. Baba Muhammet Tezcan ise, “Allah askerlik yapanların ailelerine sabır versin” diye konuştu. Elazığ’da komutanın ceza amacıyla askerin eline verdiği pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu şehit olan 4 askerden 21 yaşındaki İbrahim Öztürk’ün Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki babası Hacı Öztürk, oğlunun mezarını ziyaret etti. Baba Öztürk, “Oğlum çatışmada şehit olsaydı bu kadar üzülmezdim. Ama bu şekilde can vermiş olması beni kahrediyor” dedi.