Savcılar Kılıçdaroğlu'nu dinlemiş

Ergenekon savcıları Kemal Kılıçdaroğlu'nuda dinlemiş.

Savcılar Kılıçdaroğlu'nu dinlemiş
Hakkında dinleme kararı olmayan Cumhuriyet muhabiri İlhan Taşçı ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı görüşme Ergenekon iddianamesine girince tazminat davası açıldı. Ergenekon savcıları 'dinledik ama suçlamadık' savunması yaptı.

20 BİN TL'LİK TAZMİNAT

Ergenekon savcıları, Cumhuriyet gazetesinin santralının dinlenilmesi sonucunda hakkında herhangi bir dinleme kararı bulunmayan muhabir İlhan Taşçı ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı görüşmenin Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer alması nedeniyle açılan tazminat davasında savunma yaptı. Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde toplam 20 bin TL’lik manevi tazminat istemiyle açılan davanın 24 Kasım’daki ilk duruşmasına savunmalarını gönderen savcılardan Zekeraya Öz, Fikret Seçen, Ercan Şafak Mehmet Murat Yönder ikametgahlarının İstanbul’da bulunması nedeniyle davanın Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülmesini talep etti. Ancak mahkeme savcıların bu talebini reddetti.

SUÇLAMADIK

Savcılar dinlemeyle ilgiliyse şu savunmayı yaptı: “Teknik takibin mahkeme kararı ile yapıldığı, örgüt yöneticisi olarak nitelendirilen sanık İlhan Selçuk’un cep telefonu kullanmadığının ve telefon görüşmelerini gazetenin sabit telefon hatlarını kullanarak gerçekleştirildiğinin tespit edildiği, bunun üzerine soruşturma dosyasının şüphelileri olan İlhan Selçuk, Erol Manisa, Mustafa Balbay’ın sıklıkla kullandığı telefon olması sebebiyle bu telefon hattının mahkeme kararı teknik takip altına alındığı, delil araştırması yapıldığı, yürütülen soruşturmada 0312 442 30... numaralı hattan görüşen diğer kişiler ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca herhangi bir suçlama veya isnadın yapılmadığı görülmektedir.” Savcılar, Taşçı ve Kılıçdaroğlu’nun arasında bir haberle ilgili olarak, ‘bombaları patlatıyorsunuz’ şeklindeki ifadenin şüpheli bulunduğu için iddianeminin eklerine konulduğunu söyledi.