TCDD Başkanı: Halka zulüm yapıldı

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, iş bırakma eylemi nedeniyle trenlerin hareket etmediğini ve bayram arifesinde vatandaşa zulum yapıldığını söyledi.

TCDD Başkanı: Halka zulüm yapıldı
Hükümetin 2010 yılı memur zam oranlarını beğenmeyen sendikaların başlattığı eylemler nedeniyle demiryollarıyla seyahat etmek isteyen vatandaşlar tren garlarında mahsur kaldı. Trenlerin saatlerce gecikmeli gelmesi veya gelmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetleri gidermeye çalışan TCDD Genel Müdürü Karaman, gece saatlerinde Ankara Tren Garı'na geldi. Tren garında görevlilerle görüşen Karaman, trenlerin gecikmeli de olsa hareket etmesini sağladı.

Sendikaların iş bırakma eyleminin sadece demiryolları eylemi şekline dönüştüğünü belirten Karaman, bayram öncesi yapılan eylemin vatandaşları ve kendilerini çok üzdüğünü söyledi. Bazı sendikaların eylem kararı almasına rağmen bazılarının da çalışmak istediğini aktaran Karaman, iş bırakma eylemi yapan sendikalı çalışanların hoş olmayan davranışlar sergilediğini belirterek, "Görev yapmakta olan makinistlerimizi taciz ettiler. Polis kordonunda çalışıyoruz. Bu eylem yolcularımızı çok mağdur etti. Olabildiğince yolcularımızın bayramda evlerine ulaşmaları için çaba harcıyoruz. Tüm arkadaşlarımız görev başında ve gerçekten 48 saattir hiç uyumadan çalışıyoruz. Bu bir eylemin ötesine geçti. Görev alan personelimizi zaman zaman taciz ettiler. Zaman zaman trenden indirmeye çalıştılar. Bunu da başaramayınca, rayların üzerine yattılar." dedi.

Vatandaşların garlarda sıkıntıya sokulduğunu belirten Karaman, eylemin böyle olmaması gerektiğini ifade etti. Türkiye'de trenleri durdurarak bütün memurların haklarının alınmasına çalışılmasının çok doğru bir yol olmadığını kaydeden Karaman, seferleri aksatmamak için çalıştıklarını, ek seferlerin de konulacağını bildirdi.

Sendika yetkilileriyle görüşmesinde yola çıkmış trenleri yolda durdurmamalarını istediğini aktaran Karaman, "Salı günü hiç grev yokken Kars'tan, İstanbul'dan, İzmir'den yola çıkan trenleri yol ortasında, bazen kasabalarda, bazen illerde durdurdular. Orada görev alan arkadaşlarımız treni götürmek istediler ve trenlerden indirdiler. Bu kadar yolcuya başka vasıtalar bulmamız da mümkün değildi. Arifiye'de ben 3 bin kişiye nereden otobüs bulacağım. Arifiye'nin nüfusu zaten o kadar." dedi.

Eyleme katılan personelin yasal olmayan bir iş bırakmaya gittikleri için işlem başlatacaklarını dile getiren Karaman, "Halkımıza eziyet ederek hak aramanın doğru olmadığını düşünüyoruz." dedi.

Trene binmek için saatlerce beklediklerini belirten vatandaşlar ise, "Saat 3'te gelecekti, saatlerdir bekliyoruz" diyerek akşam 22.00'da gelen trene alkışlarla tepki gösterdi.