Herkes bir gün internet kullanacak mı?

İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi araştırmalarına göre saatte 25 bin kişi internet kullanıcısı oluyor.

İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi internet kullanım oranlarını açıkladı. Merkeze göre 2000-2009 arasında internet kullanıcısı oranı yüzde 362,3 arttı.
Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) tarafından, ihracatçı firmalara, yöneticilere ve öğrencilere, "İhracatta e-ticaret ve e-pazarlama uygulamaları" hakkında eğitim verildi.
UİB toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Zeynep İyiler, son rakamlara göre, dünya nüfusunun 6 milyar 768 milyon civarında olduğunu belirterek, internet kullanıcı sayısının ise küresel nüfusun yüzde 24,7'sine tekabül eden 1 milyar 669 milyona ulaştığını söyledi.
İyiler, 2000-2009 yıllarında internet kullanıcısı oranının yüzde 362,3 arttığını ifade ederek, "Her saat başı 25 bin kişi internet kullanıcısı oluyor. Türkiye bu oranda 14. sırada" diye konuştu.
Başarılı bir ihracatçı firmanın kendisiyle ilgili tüm tanıtım ve reklam araçlarını etkili ve etkin kullanmasının şart olduğuna değinen İyiler, dünyanın her tarafında görülür ve bulunur hale gelmek için e-ticaretin firmalar için olmazsa olmazlar arasında yer alması gerektiğini ifade etti.
Yaşanan global ekonomik krizden dünyadaki firmaların hızlı bir şekilde kurtulabilmeleri için yapılan çalışmalarda en büyük pay sahibinin e-ticaret olduğunu vurgulayan İyiler, şunları kaydetti:
"Global firmalar bütçelerinin yüzde 20'sini online pazarlamaya ayırıyor. Türkiye'de 42 bin ihracat yapan firma var. Yurt içi ve yurt dışı pazarlama açısından Türkiye'deki firmalarda çok büyük potansiyel var yeter ki bunu doğru kullanabilelim. Krizden çıkışın en hızlı yolu e-ticarettir. Dünyada yaşanan değişimin karşısında kalamayız."
İyiler, firmalara nitelikli içerik, sitede rahat dolaşım, bilginin iletilmesi, kolay erişim ile yükleme ve sürekli güncellenen bir etkili web sitesi kurmalarını tavsiye etti.
İlgi uyandıran, dikkati çeken, satın alma arzusu uyandıran, kanıt sunan ve alıcıyı harekete geçirmeye davet eden yaratıcı içerikli bir site kurulması gerektiğine işaret eden İyiler, "Giriş çarpıcı olmalı, farklılık sergilenerek isme hitap eden bir siteyle ilgi uyandırılmalıdır. Kişisel, iş ve firma ihtiyaçlarıyla ilgili çözülmemiş bir soruna seslenerek dikkat çekilmelidir. İhtiyacın çözümü için firmayı ve ürünü konumlandırılmalı, yararlarına değinerek satın alma arzusu uyandırmalıdır" dedi.