Adana- Diyarbakır seferi eyleme takıldı!

Memurların bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle Adana- Diyarbakır seferi iptal edildi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesi Fevzipaşa beldesi tren garında 25 Kasım iş bırakma eylemi nedeniyle iş bırakılınca, yolcular karayolu ile taşındı.
Türkiye Kamu Sen'e bağlı Ulaşım-Sen'e üye makinistlerin saat 24.00'den sonra işi bırakmasıyla Adana-Diyarbakır seferi yapan Adana-Diyarbakır Ekspresi, İslahiye Fevzipaşa beldesi tren garında durarak yoluna devam etmedi.

Adana'dan Diyarbakır'a gitmek üzere 94 yolcusu ile yola çıkan 62518 sefer sayılı yolcu treni, iş bırakma eylemine uyarak, saat 24:00'te geldiği Fevzipaşa'da kontak kapattı. Fevzipaşa tren garına gelen Gaziantep Bölge Amiri İbrahim Temizsoy, kriz masası oluşturarak, makinistlerle görüştü. Makinistlerin gitmeme ısrarı üzerine 9 minibüs ayarlayan Temizsoy, Diyarbakır yolcularını, Malatya trenine aktarma yapmak üzere arabalarla Narlı garına götürdü. Bu yolcuların, iş bırakma eylemine katılmayacak olan Malatya'dan gelen trenle gönderilecekleri, Malatya trenindeki Adana yolcularının da Adana'ya gönderileceği belirtildi.

Yolcularla sendika üyeleri arasında zaman zaman yaşanan tartışmaları sakinleştiren Temizsoy, yolcuların mağdur olmamaları için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yaklaşık 100 kişi ile greve gittiklerini açıklayan Türk Ulaşım Sen Gaziantep Şube Başkanı Adem Akkuş, TCDD çalışanlarının iş bırakma eylemlerinin, ekonomik kriz ortamında kendilerine yeterli desteği sağlamayan hükümetin politikalarını eleştirmek için olduğunu söyledi.

Akkuş, "TCDD çalışanlarının çalışma şartları düzeltilmeli. Tren garının ve lojmanların fiziki görüntüleri rehabilite edilmeli, Türkiye'ye yakışır demiryolları yapılmalı. Bugün burada siyaset ve ülkemiz gibi, gündemi meşgul eden konulara girmeden, kamu çalışanlarının sosyal ve ekonomik yapısına birkaç başlıkta değinip Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları olarak talep, istek ve sıkıntılarımızı iletmek adına yarın eylem yapacağız. Bizler sadece iş bırakıyoruz. Makinist arkadaşlar sabaha kadar trenleri bekleyecekler, herhangi bir zarar gelmemesi için nöbet tutacaklar." diye konuştu.

Öte yandan bugün hareket edecek olan yolcu trenlerinin yolcu taşımayacağı belirtildi.