Vekiller Öğretmenler Günü'nü kutladı

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin ve CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle birer mesaj yayınladı.

AK Parti Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak, “Kimimizin bilerek, kimimizin duyarak tekrarladığı moda bir deyim olan dünyanın küçülmesi, bilimin, bilişimin, teknolojinin gelişmesiyle gerçekleşiyor. Dünyanın herhangi bir köşesinde meydana gelen bir olay, bir buluş, bir gelişme diğer kıtalara ve ülkelere anında ulaşmakta ve etki yapmaktadır. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir geleneğin içinde yoğrulan kıymetli öğretmenim: Bu gelişmeleri anlamak, anlamlandırmak için, iyiyi, doğruyu ve güzeli alıp, toplumumuzu olumsuzluklar ve yanlışlardan korumak ve bilgilendirmek, gelecek kuşaklarımızı bu gelişmelere hazırlamak sizin en önemli görevinizdir. Ülkemizin ve milletimizin ihtiyacı olan, hür düşünen, düşünceye sınır çizmeyen, ideolojik kalıplara sıkışmamış, empati yapabilen, bilgiyi depolamak yerine ona ulaşan, kullanan ve üreten nesiller yetiştirmektir” dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Dr. Mehmet Nil Hıdır da, “Değerli Öğretmenlerim,
Bizleri ve çocuklarımızı, ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetiştiren, şefkat ve özveriden ödün vermeden Ülkemizin her köşesinde çalışan öğretmenlerimizin gayretlerini takdirle karşılıyorum. Cumhuriyetimizin geleceği bilim ve aklın ışığında öz kültürümüzle yetişen yeni nesillerimize emanettir. Onları, hızla değişen dünya şartlarına ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek hepimizin ortak arzusudur.Bu duygu ve düşüncelerle, 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü en içten duygularımla kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcileri rahmetle anar, aileniz, çalışma arkadaşlarınız ve öğrencilerimizle mutlu bir yıl geçirmenizi dilerim”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin’in mesajı ise şöyle, “24 Kasım Öğretmenler Günü” kutlama mesajında şunları söyledi; “Çok sevgili, değerli öğretmenlerimiz, Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. Bugün yaşadığımız koşullarda öğretmenlerimizin maddesel ve tinsel büyük sıkıntı içinde olduğunu, ülkemizin koyu karanlıklara sürüklendiğini hepimiz görüyor, yaşıyoruz. Öğretmenlerimizle el ele, gönül gönüle hem öğretmenlerimizi, hem ülkemizi aydınlıklara çıkarmanın, başöğretmen Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma gayreti içinde olmanın, her aydının görevi olduğu bilincindeyiz. Bu bilinçle 36 yıl eğitim alanında çalışmış bir meslektaşınız olarak tüm öğretmenlerimize içten en iyi dileklerimi, sevgi ve saygılarımı sunuyor; başımızın tacı olan siz sevgili öğretmenlerimizin “öğretmenler günü”nü bir kez daha yürekten kutluyorum”
CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz da, mesajında; “Yeni Türk harflerin kabulünden sonra yurt çapında halka okuma yazma öğretmek için açılan Millet Mekteplerinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği üstlendiği tarihin anısına 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenlerimiz, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuşlardır” ifadelerini yer verdi.