Satıcılar hayvan hırsızlığından dertli

Kurbanlık hayvan satıcıları, hayvan hırsızlığından dertli. Satıcılar, her akşam hayvanlarının çalındığını bu yüzden de zor durumda kaldıklarını söylüyor.

Satıcılar hayvan hırsızlığından dertli
 Anadolu'nun çeşitli şehirlerinden büyük umutlarla gelen kurban satıcıları hayvan hırsızlığından dertli. Her akşam bir hırsızlık olayının yaşandığını ifade eden kurban sahipleri, belediyenin kendilerine sahip çıkmadığını iddia ediyor. Muş'tan İstanbul'a gelen Abdullah Polat da onlardan biri. Akşam saatlerinde 9 küçükbaş hayvanı çalınan Polat, "Daha para kazanmadan 4,5-5 bin Lira zarara girdim. Geceleri korkumdan uyuyamıyorum. Hayvanları kamyonun kasasına kilitliyorum." diyor.
Hayvancılıkla uğraşan köylüler için Kurban Bayramı gelir kapılarından biri. Kurban Bayramı'nda köylüler, tüm yıl emek verdiği, beslediği büyük ve küçükbaş hayvanları hiçbir aracı olmadan tüketicilere ulaştırabiliyorlar. Bu yüzden besiciler Kurban Bayramı'nı büyük umutla bekliyor.

Ancak, büyük şehirlere gelen besicilerin birçoğu hayvan hırsızlığından dert yanıyor. Sürekli hayvanlarının başında nöbet tutan kurban satıcıları, hırsızlık olayları yüzünden çadırlarından bir an bile ayrılamadıklarını ifade ediyor. Hırsızlık olayının mağdurlarından biri de Muş'tan İstanbul'un Sultangazi ilçesi Esentepe Mahallesi'ne gelen Abdullah Polat isimli besici. Akşam saatlerinde çadırından 9 koyunu çalınan Polat, hırsızlık anını şöyle anlatıyor: "Ben ve arkadaşlarım çadırın yanında oturuyorduk. Hırsızlar sessizce çadırı keserek, açtıkları delikten kurbanlık koyunlarımı çıkarmışlar ve geldikleri aracın içine koymuşlar. Bir koyun en az 500 Lira ediyor. Daha para kazanmadan 4,5-5 bin Lira zararım var." diye konuştu.

KORKUMDAN GECELERİ HAYVANLARI KAMYON KASASINA KİLİTLİYORUM

Sultangazi Belediyesi'ne çadır başına 2 bin TL ödeme yaptıklarını dile getiren Polat, "Belediye sadece para alıyor. Satış alanında hiçbir güvenlik önlemi yok. Hayvan pazarının iki çıkış yeri var. Giriş ve çıkışlara iki görevli ya da güvenlik kameraları koysalar, bu tarz kötü olaylar yaşanmayacak. Burada malları çalınan tek esnaf ben değilim. Her gün hırsızlık olayları oluyor." diye konuştu. Hayvanlarını sadece gündüz dışarı çıkardığını ve hırsızlık korkusu nedeniyle geceleri çadırda değil de kamyonun kasasında tuttuğunu belirten Polat, geceleri rahat uyumadığını anlatıyor.

HIRSIZLARA KARŞI SOPALI ÖNLEM

İki gün önce 15 keçisinin çalındığını dile getiren Ali Isı da Belediye'nin kendileriyle ilgilenmediği konusunda hemfikir. Piyasa değeri 6-7 bin TL değerinde malının çalındığını söyleyen Isı, "Ben 6 bin TL kazanmıyorum ki. İlgililer sözde araştırıyor, ancak hiçbir sonuç yok." şeklinde konuştu. Hırsızlığa karşı geceleri nöbet tuttuğunu anlatan Isı, elindeki sopayı göstererek, hırsızları yakalaması durumunda sonucun hırsızlar için hiç de iyi olmayacağını söylüyor. (CİHAN)