Ömer Öngüt'ten açıklama geldi

Gündemlerim isimli belgedeki bir not ile Albay Dursun Çiçek imzalı İrtica ile Mücadele Eylem Planı örtüşüyor. Biri 'Evrenesoğlu kullanılacak' derken diğerinde 'Evrenosoğlu'nu uyaralım' ibaresi var.

Sitemizde de yayınlanan "Belgelerdeki dost unsurlar örtüşüyor" başlıklı Star gazetesi kaynaklı haberle ilgili olarak haberde ismi geçen Ömer Öngüt, bir açıklama yaparak, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Öngüt'ün açıklaması şöyle:

CEVAP VE DÜZELTME

Sitenizde yayınlanan "Belgelerdeki 'Dost Unsurlar’ örtüşüyor!" başlıklı yazıda şahsım hakkında tamamen gerçeğe aykırı iftira ve yalanlar yayınlanmıştır.

Haberde “Dostluk Kardeşlik Grubu’nun liderliğini İrtica Eylem Planı’nda bekletilen ‘Dost Unsur’ Ömer Öngüt yapıyor.” denilmiştir.

“Dostluk Kardeşlik Grubu” diye bir grubun ismini ve varlığını ilk defa bu yazınız sebebiyle duyuyorum. Böyle bir grupla hiçbir ilgim ve alakam yoktur. Bilakis eserlerimde gruplaşmanın İslâm’da olmadığını, en güzel ismin “İslâm” ismi olduğunu beyan ve neşrediyorum. Bu uğurda mücadele ediyorum, gruplaşanların, İslâm’da bölücülük yapanların hatalarını, İslâm dini ile ilgilerinin kalmadığını Âyet-i kerime ve Hadis-i şerif’lerle ortaya koyuyorum. Hal böyle iken şahsıma “grup lideri” diye iftira atılıyor. Bunun iftira olduğunu bizi tanıyanlar, eserlerimizi okuyanlar kolayca anlıyor. Bu iftiralar; bu hakikatleri neşretmemiz, dinde bölücülük yapanları ifşa etmemiz sebebiyle yapılıyor. Bu yazıyı yayınlayarak bilerek veya bilmeyerek bu iftiraları tertip edenlerin tetikçiliğini yapmış oluyorsunuz. Bu iftiraları, bu tertipleri yapanlar çok büyük bir günahın altına giriyorlar, sizi de alet ediyorlar.

Yazıdaki “Bekletilen Dost Unsur” kelimesi ile de Taraf Gazetesi’nde 12 Haziran’da hakkımda yayınlanan iftiralara devam edildiği görülmektedir. Bizim ne askerle ne de polisle bir ilgimiz var. Bu iftiracılar bize buradan vurmaya çalışıyor, bizi gayr-i kanuni tertiplerin maşası gibi göstermeye çalışıyorlar. Hakikat Dergisi’nin Temmuz 2009 tarihli nüshasında bu iddialara her türlü cevabımı verdim. Bu yalancıların yalanları ortada kaldı. Bu yalancıların arkasında kimlerin olduğunu da ifşa ettik. Ancak bize olan düşmanlıklarında ısrarla devam ederek bizi susturmaya çalışıyorlar.

Biz hiç kimsenin yönlendirmesi ile hareket etmeyiz. Bizim bağlılığımız yalnız ve yalnız Hazret-i Allah’adır. Bugüne kadar Allah ve Resulü’nün hükümlerini hiçbir kınayıcının kınamasından çekinmeden neşretmişizdir. Bu gibi iftiralardan ve iftiracılardan da çekinecek değiliz. Bütün gayemiz Allah ve Resulü’dür.

Her türlü yalan ve iftira sahibine aittir.

Ömer Öngüt