Konya'da temel atma töreni

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Seydişehir Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi'nin temeli bir çok kişinin katılımıyla törenle atıldı.

Seydişehir Meslek Yüksekokulu kampüs sahasında düzenlenen törene TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Bedük, Eti Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz ve ailesi, Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Selçuk Üniversitesi Seydişehir MYO Müdürü Prof. Dr. Yunus Çengeloğlu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, konuşmasına Seydişehir ilçesine fakülte kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesi bizim kültürümüzde son derece önemlidir. Dünyada en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Bugün burada temelini atacağımız fakülte, yarının büyükleri, yarının Türkiye'sini imar edecek, dünya milletleri içinde Türkiye'yi en ileri noktaya getirecek gençler yetişecektir. Burada çok önemli bir noktaya da dikkat çekmek istiyorum. Bu fakültenin ortaya çıkması üniversite-sanayi işbirliğini de en iyi şekilde temsil ediyor" dedi. Türkiye'de üniversitesi olmayan hiçbir il kalmadığına dikkat çeken Pakdil, bazı illerde birden fazla üniversite bulunduğunu, gelecek yıllarda sadece öğretim üyesi yetiştiren üniversiteler kuracaklarını söyledi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Türkiye'deki gibi dünyanın hiçbir yerinde hayırseverliğin bu kadar önemsenmediğini, hayırseverlerin sosyal sorumluluk gereği üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini, bu hayırseverlerin sayısının artması gerektiğini belirtti. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ise, Selçuk Üniversitesi'nin yeniden yapılanması çerçevesinde Beyşehir-Seydişehir projesi oluşturduklarını, bu fakültenin açılması ile burada yeni bir üniversite kurulmasını planladıklarını söyledi. Beyşehir-Seydişehir'in ortasında oluşturulacak yeni bir kampüs alanı ile iki ilçenin birbirine daha da yaklaşacağını vurgulayan Rektör Okudan, "Hepimizin ortak paydası Seydişehir ile Beyşehir ilçelerini daha da geliştirmek. Sivil toplum kuruluşları ile birlikte hayırseverlerin desteği ile Beyşehir ile Seydişehir Meslek Yüksekokullarımızda çok güzel projeleri hayata geçirdik. Üniversite olarak değişime inandık. İşbirliği çerçevesinde neler başarılacağını hep birlikte gördük. Bu çalışmalarımız artarak devam edecek. Seydişehir ile Beyşehir halkının en güzel çalışmalara layık olduğuna inanıyorum" şeklinde konuştu. Eti Alüminyum A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz de aile olarak çok mutlu bir tarihi anı yaşadıklarını söyledi. Cengiz, "Tarihte insanlar zenginlikleri ile değil, topluma yaptıkları katkıları ile anılır. Aile olarak adımızı yaşatmak, güzel eserler ortaya çıkarmak boynumuzun borcudur. Bizim anlayışımızda bir insanın topluma karşı sorumlulukları vardır. Biz bu duygular içinde yaşadık ve topluma faydalı olmaya çalıştık. Toplumumuz için yapacağımız daha çok şeyimiz var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Seydişehir Meslek Yüksekokulu yanında yer alan Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi'nin temeli protokol üyelerinin katılımı ile atıldı. Bir yılda tamamlanacak 8 bin 500 metrekarelik alana kurulacak fakültede 24 derslik, 4 anfi, 3 laboratuvar, 30 öğretim üyesi odası bulunacak. Fakülte bünyesinde Malzeme, Metalurji, Makine ve Maden Mühendisliği bölümleri açılacağı öğrenildi.