Fethiye Öğretmenler Günü'nü kutladı

Tüm yurtta olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü Fethiye'de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Fethiye’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Burada yapılan çelenk sunma töreni Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programla devam etti. Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan 24 Kasım programında tiyatro gösterilerinin yanı sıra şiir dinletileri yer aldı. Kutlama programında emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgesi sunulurken, göreve başlayan 80 yeni öğretmen ant içtiler.
Törende konuşan Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, gelişen ve değişen dünyada eğitimin durağan bir süreç olmaktan çıktığını belirterek “Eğitim, değişen durumlara göre bilgi ve becerilerin kişisel gayretlerle öğrenebilme, bilgiye ulaşabilme, uygulayabilme özelliklerinin kazandırıldığı bir eğitim anlayışına dönmüştür. Bu eğitim anlayışı da öğretirken öğrenen, rehberlik eden yeni bir öğretmen oluşumunu ortaya çıkarmıştır” dedi.

Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli de, tüm meslek gruplarının kendilerine özel günleri bulunduğunu ama sadece öğretmenler gününün tüm herkes tarafından kutlandığını söyledi. Öğretmenlerin insanların hayatındaki yerinin sürekli olduğunu, çocukluktan meslek sahibi oluncaya kadar onların emeklerinin hissedildiğini aktaran Karatekeli, “Dün onlar bizim öğretmenlerimizdi. Şimdi de yarınlarımız olan çocuklarımızı geleceğe yetiştiren yine onlar. Her birimizin üzerinde büyük hakkı ve değeri olan öğretmenlerimizin imkanlarının yetersizliği hepimizi üzüyor. Ama bunu bitirecek olan yine öğretmenlerimizdir. Onların yetiştireceği yeni nesiller ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine yükseltecektir” diye konuştu.

Tören öğretmenlerinin gününün kutlanmasıyla ve sohbetlerle sona erdi.