Başkan Öğretmenler Günü'nü kutladı

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlayarak 'Dünyanın en kutsal mesleği öğretmenliktir' dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Çerçioğlu, “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımıza ve gençlerimize bilgi ve teknolojiyile donatmak, onları geleceğe hazırlamak büyük fedakarlık ister. Öğretmenlik mesleği, bir toplumun aydınlık yüzüdür. Onları anlamayan toplumların medeniyeti görmeleri mümkün değildir. Öğretmenlerimizin hak ettikleri sosyal yaşam standartlarına kavuşmaları, toplumda hak ettikleri yere gelmeleri, onlara daha sağlıklı bir ortamda çalışma imkanı sağlayacaktır.

Toplumumuz öğretmenlerimize karşı vefa duygusunu hiçbir zaman yitirmediği gibi, onlara gereken önemi de her zaman vermiş, vermeye de devam edecektir” dedi.
Başöğretmen Ulu Önder M.Kemal Atatürk’ün “Yeni nesli, cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz” sözünü hatırlatan Başkan Çerçioğlu, “Bu nedenle insana yapılan yatırım, yatırımların en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırımı yapan öğretmenlerimize, Türkiye’nin çağdaş ülkeler arasında kendine yer edinmesi ve güçlü bir konuma ulaşmasında büyük sorumluluklar üstlenen eğitim camiamıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Senede bir kez olsun onları hatırlamak, kutlamak ve onların dertlerini paylaşmak bizler için bir vefa borcudur. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.