Bakan Ergün KASİAD kongresinde

Kocaeli Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KASİAD) 5. olağan kongresine Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'de katıldı.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde yapılan kongreye, Bakan Ergün'ün yanı sıra Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, KASİAD Başkanı Osman Yavuz ve davetliler katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Bakan Ergün, KOBİ'lerin önemi ve bölgesel kalkınmanın istihdama katkılarına değindi. Ergün, "Suni ve sanal tehditlerle uğraşırken fırsatları es geçmenin hiçbirimize faydası olmayacaktır. Türkiye 21. yüzyılda koyduğu
hedeflere ulaşmak için içeride ve dışarıda tüm sorunlarını çözmek zorundadır. Ayağına bağ olan ne varsa bu bağlardan kurtulmak zorundadır. Ülkemizin zengin potansiyeli ancak bu şekilde açığa çıkabilir. Hedefimiz ülkemizin kalkınmasını adalet üzerinde inşa etmektir. Türkiye son yıllarda dış politikasında ve iç politikasında önemli değişim ve dönüşümler yaşıyor. Türkiye dünyaya hızlı bir şekilde açılma politikası yürütüyor. Bu Avrupa Birliği ile ilişkilerde, Rusya, ABD ile Türk dünyası ile Asya ile Kafkasya
ile ilişkilerde, Ortadoğu ile Afrika ile ilişkilerde kendini çok sıcak bir şekilde bu değişim ve dönüşümü hissetmelidir" dedi.
Bakan Ergün, başarılı işadamlarına plaket verdikten sonra kongreden ayrıldı. Mevcut Başkan Osman Yavuz kongreye tek aday olarak girdi.