Toplu istifalar durmuyor...

Hakkari'nin Çukurca ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı topluca istifa etti.

Toplu istifalar durmuyor...
Öğle saatlerinde Yeşil Çeşme Mahallesi'nde bulunan Belediye Parkı çay bahçesi önünde CHP İlçe teşkilatı adına ilçe Başkanı Mehmet Selim Tunç bir basın açıklaması yaptı.

CHP'nin son zamanlarda herkesin olduğu gibi kendilerinin de televizyonlarda şahit oldukları belirten Tunç Kürt ve Alevi vatandaşlarımıza imha ve inkar düşüncelerinin herkes tarafından bilindiğini söyledi.

Mehmet Selim Tunç,,"Dersim katliamının gündeme gelmesi Kürt vatandaşların başlarına getirdiği gibi Faili meçhul Doğu ve Güneydoğu insanını imha ve yok ettikleri gibi şimdi Kürt vatandaşların da Güneydoğu ve doğu il ve ilçeleri de dersim gibi fikir düşünce içerisindedir. Binlerce Güneydoğu ve Doğu insanları faili meçhul yok edilerek bu insanların anne ve babaları yok mudur. Bu anne ve baba göz yaşları dökmüyorlar mı. Bütün Doğu ve Güneydoğu şehit aileleri ağlamıyorlar mı acaba bir sol parti mecliste söz konusu odu'mu. Türk bayrağı altında yaşayan Doğu Güneydoğu insanı Türkiye'yi bölme düşüncesinde değildir. Doğu Güneydoğu insanları bağırarak barışı istemektedir. Hakkari Çukurca ilçesi CHP örgütü olarak bu sebepten dolayı 22 kişiyle beraber toplu istifa ederek istifa dilekçemizi CHP genel merkezine faks ederek kamuoyuna saygılarımızla sunarız" şeklinde konuştu.

Çukurca Çığlı Köyü muhtarı Abdurrahman Ecer ise, CHP ilçe Başkanı Mehmet Selim Tunç kutlayarak bütün Doğu ve Güneydoğudaki CHP ilçe teşkilatlarının istifaya çağırdı.