Tecavüz iddiası cinayete neden oldu

Kağıthane'de 19 yaşındaki Yakup Ç., arkadaşı Filiz K. ile tartışan 23 yaşındaki Arzu Güner, kardeşi Muhammet Güner (19) ve babası Recep Güner'i (45) sokak ortasında kurşun yağmuruna tuttu.

Tecavüz iddiası cinayete neden oldu
Olay dün Örnektepe Mahallesi Gamze Sokak'ta akşam saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gelişti: Filiz K.'nın arkadaşı Umut A., aşık olduğu Arzu Güner'i kaçırmak için Filiz K.'dan yardım istedi. Filiz K. önce arkadaşının isteğini kabul etti. Ancak sonra bu girişimden vazgeçti. Bunun üzerine Umut A. neden yardım etmedin diyerek Filiz K.'ya tecavüz etti. Bu olaydan sonra Nicolas lakaplı Umut A. kaçarak izini kaybettirdi.

Tecavüze uğradığını iddia eden Filiz K., başına gelenlerden Arzu Güner'i sorumlu tuttu. Filiz K. ile komşuları Arzu Güner ve ailesi arasında husumet doğdu. Tartışmalardan sıkılan Güner ailesi bulunduğu muhitten taşınmaya karar verdi. Güner ailesinin taşındığını gören Filiz K., yeniden Güner ailesiyle tartışmaya başladı. Tartışma kavgaya dönünce Filiz K.'nın evinde yaşayan arkadaşı Yakup Ç. silahına sarıldı. Saldırganın tabancasından çıkan kurşunlarla Arzu Güner, babası Recep Güner ve kardeşi Muhammed Güner yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Okmeydan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Arzu Güner ambulansta hayatını kaybetti. Filiz K. ile katil zanlısı Yakup Ç. ise polis ekipleri tarafından olayda kullanılan silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bölgeye kimse girmemesi için şerit çeken Olay Yeri İnceleme ekipleri çevrede delil topladı.

Görgü tanıkları Güner ailesinin tartışmalardan sıkıldığını, bunun için çevreden uzaklaşmak amacıyla taşınmaya karar verdiklerini söyledi. Taşınma esnasında Yakup Ç.'nin silahıyla ateş açtığını belirten görgü tanıkları, Arzu Güner'in yolda hayatını kaybettiğini ifade etti.

Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde gözaltında bulunan iki şüphelinin sorguları devam ediyor. Polisin konuyla ilgili geniş çapta soruşturma başlattığı öğrenildi.