O benim kurban paramdı

Bayram öncesi bankadan çektiği emekli maaşını kapkaççıya kaptıran Hamide Kaya(62), “O benim kurban paramdı” diyerek gözyaşları boğuldu.

2 çocuk annesi Hamide Kaya, ölen eşinin emekli maaşını çekmek için bugün Soğuksu semtindeki Ziraat Bankası Şubesi’nde kuyruğa girdi. Kaya, Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Zonguldak Şubesi’nin, ihtiyaç sahiplerine Kurban Bayramı için dağıttığı 100 liralık yardım nedeniyle yoğunluk yaşanan bankada oluşan kuyrukta bir süre sıranın kendisine gelmesini bekledi.

580 liralık emekli maaşını çeken Hamide Kaya, bankanın karşısındaki durakta Ontemmuz Mahallesi’ndeki evine gitmek için dolmuşa bindi. Kaya’nın, dolmuş ücretini ödemek için çantasından çıkardığı parayı, henüz hareket etmeyen dolmuşun açık kapısından içeriye giren kimliği belirsiz bir kişi alıp kaçtı.

Elindeki 580 liranın 380 lirasını kapkaççıya kaptıran Hamide Kaya, 155 Polis İmdat hattını arayarak yardım istedi. Polis, kadının verdiği eşkal doğrultusunda kapkaççıyı bulmak için çalışma başlattı.

Dolmuş ücretini verdikten sonra parasını çantasına koymaya hazırlanırken, bir kişinin elinden parasını alarak kaçtığını söyleyen Hamide Kaya, “O benim kurban paramdı. Yarısıyla kurban alacaktım. Yarısını da bayram harçlığı yapacaktım” diyerek ağladı.