Norveç'te yeni bir virüs bulundu

Norveç'te domuz gribinin yeni versiyonu olduğu iddia edilen bir virüs bulundu.

Norveç'te yeni bir virüs bulundu
Norveç sağlık yetkilileri domuz gribinden ölenlere yapılan otopsi sonucu mutant olmuş yeni bir domuz gribi virüsü tesbit ettiklerini açıkladılar. Dünya Sağlık Örgütü WHO uygulanan aşıların yeni virüs türüne karşı da olumlu etki yaptığını iddia etti.

Norveç'te ağır derecede domuz gribi olan üç hastada da yeni H1N1 mutasyonuna rastlandı. Sağlık Enstitüsü yeni mutasyon tesbit edilen üç hastanın dışında, 70 hastada yapılan kan tahlillerinde bu mutasyon görülmediğini açıkladı. Sağlıkçılar H1N1 domuz gribi virüsünün üç hastada ani bir mutasyon geçirmiş olabileceğini tahmin ediyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü WHO, aynı mutasyonun daha önce Brazilya, Çin, Japonya, Meksika, Ukrayna ve Amerika Birleşik Devletleri'nde de görüldüğünü belirtti.

Merkezi Cenevre'de bulunan WHO yetkililerinin Cuma akşamı yaptıkları açıklamada yeni mutasyonun, incelemeler devam etmekle birlikte önceki virüsten daha tehlikeli olmadığı, ancak yeni virüsün nefes yollarına daha hızlı girdiği kaydedildi. Tıp uzmanları daha önce başka birtakım virüslerde olduğu gibi, yapısında değişiklik gösterdiği için domuz gribinin mutantına karşı mevcut aşıların etkili olmamasından endişe ediyorlar.