Gebzeli hanımlar resim yapıyor

Gebzeli hanımlar Gebze Belediyesi Sanat ve Meslek Kurslarının (GESMEK) branşlarından olan resim kursuna yoğun ilgi gösteriyor. Resim kurslarına çoğunluğu bayan toplam 80 kursiyer katılıyor.

Gebzeli hanımlar resim yapıyor
Resim bölümü kursiyerlerine eğitim veren ressam Fatma Odabaşı, haftanın yedi günü yedi gruba ayrılan kursiyerlere resim dersi verildiğini söyledi. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan ve uzun süredir GESMEK bünyesinde resim dersleri veren ressam Fatma Odabaşı, kursiyerlerinin arasında ev hanımları ile emekli öğretmenlerin ağırlıkta olduğunu ifade etti. Kursiyerlerin genellikle hobi maksatlı resim yapmayı tercih ettiğini belirten Odabaşı, Gebzeli hanımların güzel sanatlara ilgi duymasının sevindirici olduğunu söyledi.

Öğrencileri arasında güzel sanatlar fakültesi yetenek sınavlarına hazırlanan genç kursiyerlerin de bulunduğunu kaydeden Odabaşı, "Geçen yıl kursumuza devam eden 4 öğrencimiz güzel sanatlar fakültesi resim bölümünü kazandı. Kursumuzda eğitim gören 4 öğrencimizin üniversiteye adım atması GESMEK olarak bizleri gururlandırdı. Bu yıl da yaklaşık 10 öğrencimiz genel yetenek sınavlarına hazırlanıyor. Amacımız geçen yıl sağladığımız başarıyı bu yıl da tekrarlamaktır" dedi.