Evsel atıklarını arıtmayan belediyelere ceza
Ordu İl Çevre Orman Müdürü Selahattin Aydın yaptığı bir açıklamada 2010 yılından itibaren evsel atıkları arıtmadan kanalizasyon sistemine bırakan belediyeler hakkında yasal işlem yapılacağını söyledi.

İl Özel İdaresi tarafından yapılan erozyon ve ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili ödenekler hakkında bilgi veren Aydın, "İl Özel İdare imkanlarından ağaçlandırma ve erozyon kontrol için ayrılan miktar, projelerde aşama kaydedilecek ve bitirilecek miktarlar değildir. Kısıtlı imkanlarla yinede Aybastı Uzundere ağaçlandırma projesi için 10 bin TL, Aybastı Kızkaya ağaçlandırma projesi için 10 bin TL, Gölköy 7 bin 600 hektarlık A1 proje 80 bin TL, fidanlık ve fidan üretimiyle ilgili 20 bin TL ödenek ayrıldı. Ayrıca fidanlıkta mevcut seramız ömrünü tamamlamış ve hayati risk oluşturduğu için yeni sera yapımını istemiştik. Bunun yapımıyla ilgili 20 bin TL imkan sağlanmıştır" diye konuştu.
KÖYLERE KALORİFER SİSTEMİ
Orman köylerine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili de bilgi veren Aydın, şunları söyledi: "2007 yılında güneş enerjisinden sıcak su projesini hayata geçirdik. Bunu Türkiye genelinde başarmış örnek bir il konumuna geldik. Yoğun şekilde talep var. İl Özel İdaresi'nin sağladığı imkanla projesinin ilk başladığı yıllarda taksitini dahi ödeyemeyecek durumda olan fakir aileler için hibe boyutunda bunu değerlendirdik. Köylerimizde kuzine şeklinde her evde 3-4 tane soba yakılmakta. Bu da ormanlarımızda bir baskı oluşturuyor. Biz bu baskıyı ortadan kaldırmak için kalorifer sistemi geliştirmek istedik. Amacımız vatandaş kuzinesini kursun, bunda yemeklerini dahi yapsın, bunun yanı sıra evinin de her yerini ısıtabilsin. Bunun bugünkü rakamlarda bedeli 3 bin 500 TL. Bakanlıktan gelecek ödeneklerle bu projeyi Ordu'da uygulamaya koyacağız. Diğer bir çalışmamız da orman içi ve yüksek rakamlı sularda bölgemize özgü benekli alabalıkları çoğaltmak.”
