Adana'da PTT soygunu!

Adana'da PTT şubesindeki silahlı soygunun zanlısı güvenlik kamerası sayesinde yakalandı.

Adana'da PTT soygunu!
PTT Evleri Mahallesi'ndeki PTT şubesine gelerek, veznedar Erkan Başpınar'ı silahla tehdit edip, 4 bin 300 TL'yi alan kar maskeli şahısın yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonuçlandı.

PTT şubesinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyen ekipler, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu olayı gerçekleştiren kişinin 5 gasp, 8 hırsızlık, bir kasten yaralama suçlarından sabıkası bulunan 16 yaşındaki Mesut D. olduğunu belirledi.

Ekipler, yaptıkları operasyon sonucu Mesut D'yi yakaladı. Yaşı 18'den küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan Mesut D'nin, hakkında 30 yıl 2 ay hapis cezasının kesinleşmesinin ardından Ankara Çocuk Islah Evine konulduğu ancak buradan kaçtığı öğrenildi. Mesut D'nın son olarak Adana'nın Akıncılar Mahallesi'nde bıçakla yaralama olayına karıştığı açıklandı. Çok sayıda suç kaydı bulunan zanlının, soygun anı güvenlik kameralarınca da saniye saniye görüntülendi.

PTT Şubesindeki soygun sırasında silahı doğrulttuğu veznedar Başpınar'a paraları doldurması için poşeti uzatan zanlının, bu sırada yaslandığı masaya parmak izi kalmaması için koluyla temizlemesi dikkati çekti. Zanlının, ellerini havaya kaldırdığı veznedarı, kendisi çıkarken masanın altına eğilmesini söyleyerek, hızla uzaklaştığı gözlendi.

Zanlı, cezaevine gönderildi.