'Orduya güvenimiz sarsıldı'

4 askerin ölmesine neden olan Teğmen Mehmet Tümer'e verilen 9 yıl 2 ay hapis cezası şehit ailelerini isyan ettirdi.

'Orduya güvenimiz sarsıldı'
Patlamada şehit olan Ali Osman Altın'ın annesi Zakire Altın, verilen bu cezanın oğlunu kaybetmekten daha ağır olduğunu söyledi.    

G.Antepli Mesut Bulut'un amcası Bedir Bulut, davayı sivil yargıya taşımaya çalışacaklarını, başarılı olamamaları halinde 70 kişilik nüfusları ile ülkeyi terk edeceklerini kaydediyor. Bulut, orduya güvenlerinin sarsıldığını belirtiyor. Samsunlu İbrahim Yaman'ın babası Adem Yaman, "Bu cezayı kabul etmiyoruz." derken, Tarsuslu İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk, teğmenin peşini bırakmayacaklarını vurguluyor.

EN FAZLA 6 YIL YATACAK


Elazığ 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi, Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Nohuttepe mevkiinde pimi çekilmiş el bombasının patlaması sonucu 4 askerin şehit olmasına sebep olan Teğmen Mehmet Tümer'e sadece 9 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Teğmen Tümer, en fazla 6 yıl hapis yatacak. Haberin ulaştığı şehit ailelerinin evlerinde adeta yas ilan edildi.

BUNUN HESABINI NASIL VERECEKLER

Afyonkarahisar'ın Büyükkalecik beldesinde yaşayan şehit Ali Osman Altın'ın annesi Zakire Altın, oğlunu üç ay önce kaybetmesine rağmen acısının ilk günkü kadar taze olduğunu belirtti. Ancak Teğmen Tümer'e verilen cezanın bu acıdan daha ağır geldiğini kaydetti. Acılı anne, "Oğlumu askere gönderirken önce Allah'a sonra komutanlara emanet ettim. Bunun hesabını bu dünyada olmazsa öbür dünyada verecekler. Benim oğlum şehit oldu. İnşallah cennete gidecek. Ama onlar nasıl hesap verecek?" ifadelerini kullandı.

BİZ OĞLUMUZU DEVLETE TESLİM ETMİŞTİK


Gaziantepli şehit Mesut Bulut'un amcası Bedir Bulut, davayı sivil yargıya taşımak için mücadele vereceklerini açıkladı. 4 kişiyi öldürmenin cezasının 9 yıl olamayacağını kaydeden Bulut, "Birileri adam öldürünce terörist oluyor, biz Teğmen'e hangi ismi verelim? 4 kişiyi öldürmenin cezası bu olamaz. Biz oğlumuzu devlete teslim ettik, böyle mi olmalıydı? Ciğerimiz yanıyor. Şehit aileleri olarak elimizden geleni yapacağız. Geri adım atmayacağız." dedi.

SONUÇ ALAMAZSAK ÜLKEYİ TERK EDECEĞİZ

Bulut, askeri mahkemenin verdiği bu kararın orduya olan güvenlerini sarstığını vurgularken, hukuk mücadelesinde sonuç alamamaları halinde 70 kişilik nüfusları ile ülkeyi terk edeceklerini dile getirdi. Samsunlu şehit İbrahim Yaman'ın babası Adem Yaman, bu cezayı kabul etmediklerini, haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirtti.

DÖRT İNSANIN CANI BU KADAR MI ÖNEMSİZ

Yaman, "Nasıl bir adalet sistemimiz var? Dört insanın canı bu kadar mı önemsiz?" dedi. Tarsuslu İbrahim Öztürk'ün babası Hacı Öztürk ise şu görüşleri savundu: "Teğmen'in idamını ya da müebbet hapsini istiyoruz. Şehit aileleri olarak Teğmen'in peşini bırakmayacağız. Benim kanaatime göre Teğmen Tümer, el bombasını bilerek askerlerin üzerine attı."