Hongur virajı tehlike saçıyor

Bartın ile Amasra'yı bir birine bağlayan eski Amasra yolundaki hongur virajında bir çok kaza meydana gelmesine rağmen yetkililer hiçbir önlem almıyor.

TTK Amasra Müessese Müdürlüğünde çalışan Makine Mühendisi Faruk Papila, Amasra eski yolundaki Hongur virajında meydana gelen kazalara rağmen hiç bir önlem alınmadığını ifade etti. Papila, "Hongur virajında, en son 7 Kasım 2009 tarihinde kömür kamyonu, 11 Kasım 2009 tarihinde bir otomobil uçtu. Aradan 14 gün geçti. İki aracı uçtuğu yerde, önlem alınmış mı? Yok. Kaza yerini belgeledim. Çektiğim fotoğraflarda önlem alınmadığını, sizlerde göreceksiniz. İlk önemli kaza yapan, Hongur Osman'dan ismini alan viraj, sayısız araçları tarlaya uçurdu. Önlem almak mı? Bırakalım önlem alınmasını, tarlaya uçmuş olan trafik levhaları bile, tarlada duruyor. Tarlaya uçan kamyon ve otomobil, tarladan çıkarılıyor. Fakat hafif olan trafik levhaları tarladan çıkartılamıyor. Düşündürücü. Tüm Bartın basını, Hongur virajındaki kazaları haber yapmasına rağmen, önlem alınmıyor. Çok düşündürücü. Valilik makamına, 'Amasra'dan Bartın'a giderken tehlike arz eden bölgelerin ıslah edilmesi' için verdiğimiz dilekçede 'Keskin virajda, sayısız araç yoldan çıktı. Virajın genişletilip korkuluk yapılması' isteğimiz vardı" dedi.

Makine Mühendisi Faruk Papila, Amasra antik yolundaki Hongur virajının tehlikeli olduğuna dair gazetelerde haber yapan basın mensuplarına da Amasra halkının teşekkür ettiğini söyledi.