Çarşamba'da yol çalışmaları devam ediyor

Samsun'un Çarşamba İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, 4. Köprü ve Ali Fuat Başgil Köprüsü'nün bağlantı yolları çalışmalarının Batıyaka'da devam ettiğini açıkladı.

Çarşamba'da yol çalışmaları devam ediyor
Çarşamba ilçesi Batıyaka mevkisinde belediye tarafından yapılan yol çalışmaları sürüyor. Gazi Mahallesi ve Sungurlu Mahallesi'nde yollar açılırken, Karayolları da Yeşilırmak üzerinde yapımı devam eden 4. köprünün bağlantı yolları için ilçede yol çalışmaları yapacak.

Batıyaka'da devam eden belediye ve Karayolları'nın yaptığı yol çalışmalarını değerlendiren Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ilçe belediyesi olarak Batıyaka, Gazi Mahallesi ve Sungurlu Mahallesi'nde geniş yollar açtıklarını ifade ederek, "Değirmenbaşı mevkisinden başlayıp Cevizli Sokak, Gazi Mahallesi'nden Ayvacık yoluna bağlanan bölüm ile birlikte Değirmenbaşı İlköğretim Okulu ve Gazi Mahallesi Hakan Altıkatoğlu Çocuk Parkı'nın yanından Hasanlı Sokak, Sarıcalı Mezarlığı, Kavaklıdere Sokak güzergahından Samsun Ordu Karayolu DSİ Kavşağı'na bağlanan yol çalışmalarında önemli aşamalar kat ettik. Yapımı devam eden yaklaşık 8 kilometre uzunluğunda 15 metre genişliğinde olan yolların imar uygulama çalışmalarını geçtiğimiz yıl tamamladık. Yolların dolgu, su, kanalizasyon, yağmur suyu, şebeke gibi alt yapı çalışmaları devam ediyor. Yeni yollarla halkımıza yapılaşma anlamında yeni alanlar açmış olduğumuz gibi bölgenin sıkışmış durumdaki şehir yapısının da önünü açmış oluyoruz" şeklinde konuştu.

Çarşamba ilçesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından 4. köprüye bağlantı yolları açılacağını açıklayan Başkan Dündar, "Yeşilırmak üzerinde inşaatı tamamlanmak üzere olan 4. köprünün bağlantı yolları için ilçe merkezinde yol çalışmaları yapılacak. Belediye olarak yollarla ilgili imar uygulamalarını tamamladık. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün ilçemiz sınırları içerisindeki diğer bir çalışması ise Ayvacık ilçesi yolunun Çarşamba Sanayi Kavşağı'ndan Sefalı Yokuşu'na kadar 30 metre genişliğinde bölünmüş yol olarak genişletilmesidir" şeklinde konuştu.