Transseksüeli diri diri yaktılar

İtalya'da bir politikacıyla adı seks skandalına karışan transseksüeli yakarak infaz ettiler.

Brenda isimli transseksüel başkent Roma’daki evinde diri diri yakılarak öldürüldü. Polis, itfaiyecilerin gelen ihbarla birlikte yangına hemen müdahale ettiğini ancak Brenda’nın cesedinin tamamen yandığını açıkladı. Transseksüelin cinayete kurban gittiğine kesin gözüyle bakan yetkililer olayla ilgili soruşturma başlattı. Brenda’nın adı Roma’nın Lazio bölgesi valisi olan Piero Marrazzo ile seks skandalına karışmıştı. Lazio valisi, Natalie isimli başka bir travestiyle olan gizli seks kaseti görüntüleriyle şantaj yaparak 80 bin Avro para koparmaya çalışan dört polis memuru yüzünden istifa etmek zorunda kalmıştı. Açılan soruşturma kapsamında şahit olarak dinlenen Brenda ise Marrazzo ile iki kez birlikte olduğunu söyledi.

 TRANSSEKSÜELLER MECLİS'E DİLEKÇE VERDİ

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği üyesi bir grup transseksüel, TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Derya Tunç, grup adına yaptığı açıklamada, Türkiye’de bugüne kadar bir çok transseksüelin öldürüldüğünü belirterek, “Transseksüel cinayetleri politiktir” dedi. Tunç, transseksüellere yönelik nefreti yaratan toplumsal, siyasal, ekonomik koşullar ortadan kaldırılmadıkça bu cinayetlerin devam edeceğini savundu.

KOMİSYON KURULSUN

Türkiye’de yaşayan transseksüeller için güvenlik, mahremiyet ve örgütlenme hakkı ihlalleri ile işkence ve kötü muamele uygulamalarının önlenmesi için Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istediklerini bildiren Tunç, bunun için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı'na başvuru dilekçesi hazırladıklarını söyledi. Açıklamanın ardından, bir grup transseksüel, hazırladıkları dilekçeleri TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na sundu.