Medikal operasyonu: 39 gözaltı

Şırnak merkezli 7 ilde yapılan medikal ihalelerindeki usülsüzlük içerikli 2 ayrı operasyonda aralarında doktorların da bulunduğu 39 kişi gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şahıslardan 20'si tutuklandı.

Şırnak valiliğinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Şırnak Devlet Hastanesi, Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü, Şırnak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Cizre Devlet Hastanesi, Beytüşşebap Devlet Hastanesi, Diyarbakır Devlet Hastanesi, Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Kızıltepe Devlet Hastanesi, Nusaybin Devlet Hastanesi, Silopi Devlet Hastanesi ve Siverek Devlet Hastanesine yönelik çalışma başlatıldığı belirtilerek, " Kamu kurumunu zarara uğratmak, İhale Şartnamesini Değiştirmek, İhalede Tekel Oluşturmak, Maddi Menfaat Sağlamak ve İhaleye Fesat Karıştırmak suçlarına karışan ve liderliğini S.S. ve R.A. isimli şahısların yaptığı organize suç örgütü ve örgüt üyelerinin olduğu anlaşılmış, örgüt üyelerinin toplam 59 olaya karıştıkları tespit edilmiştir." denildi.

Açıklamada, örgüt üyelerinin T.C.K. 220. Maddesinde belirtilen "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, T.CK 235 maddesinde belirtilen İhaleye Fesat Karıştırmak Suçu, T.C.K 236 maddesinde belirtilen Edimin İfasına Fesat Karıştırma, T.C.K 252 Maddesinde belirtilen Rüşvet Alma ve verme suçlarından dolayı Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince 14.11.2009 günü Şırnak, Diyarbakır, Batman, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep illerinde yapılan eşzamanlı operasyonlarda A.İ., A.K., A.B., A.A., A.A.,C.C., C.G., D.B., E.O., F.Y., F.YA., F.A.,H.K., H.U., H.G., İ.B., M. A.Ü., M.K., R.A., S.S., Ş.T., Ş.A., Y.C., M.D.M 3kişi) isimli şahıslar gözaltına alındığı belirtildi. İ.S., E.B. ve C.İ. isimli şahısların teslim olduğu M.G., F.A. ve S.Tisimli şahıslar belirtilen adreslerde bulunamayarak firari olduklarının tespit edildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

" Yapılan operasyonda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan 26 kişiden 13 kişi savcılık tarafından serbest bırakılmış, geriye kalan 13 kişi Mahkemeye sevk edilmiş, Mahkemeye sevk edilenlerden A.K. Mahkemece serbest bırakılmış, kalan 12 kişi tutuklanmıştır. Medikalcı firma personellerine yapılan operasyonla ve devlet hastanelerinden alınan ihale dosyalarının incelenmesi sonucu kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan medikalcılarla anlaşan doktor ve memurlara yönelik 18.11.2009 günü bir operasyon daha yapılmıştır. Bu operasyonda ise Başhekim L.Ü., Hastanesi Müdürü M.B., Başhekim Yardımcısı F.İ., Ortopedi Doktoru S.M.,Ortopedi Doktoru C.K., Laborant M.S., Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Memuru H.G., Satın alma Memuru L.T., Ortopedi Doktoru O.B., Doktor Ö.K. ve satın alma memuru R.S. isimli şahıslar gözaltına alınmış, doktor Ö.Ç ve teknisyen R.Y. isimli şahıslar ise emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. O.B. ve R.S. isimli şahıslar savcılık tarafından serbest bırakılmış, diğer şahıslar mahkemeye sevk edilmiştir. Mahkemeye sevk edilen şahıslardan Ö.K. serbest kalmış diğerleri(8 kişi) tutuklanmıştır. Operasyon kapsamında toplam 39 şüpheli gözaltına alınmış bunlardan 20 kişi tutuklanmıştır. Firari olan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."