Tarih için ağaçlandırma durduruldu

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı İncesu köylüleri köyde başlatılan ağaçlandırma çalışmalarını köyün tarihi yapısını bozduğu gerekçesiyle durdurulmasını istedi.

Tarih için ağaçlandırma durduruldu
İncesu köyünün orman arazisinin koruma alanı olarak Alaşehir Orman İşletme Şefliği'ne bağlı olduğunu belirten İncesu Köyü Muhtarı Mustafa Çapar, "Yaklaşık 1 ay önce köydeki orman arazileri üzerinde Alaşehir Orman İşletme Şefliği tarafından iş makineleri ile düzleme çalışmaları başladı. Oysa köyümüz 700 yıllık tarihi bir köy. Ağaçlandırma çalışmaları köyümüzün doğal ve tarihi yapısına zarar vermeye başlamıştı. Biz de bunun üzerine köy halkı ve azalarımız ile birlikte İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve Manisa Müze Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvuruda bulunduk. Manisa Müze Müdürlüğü'nden gelen ekip tarafından köyde incelemeler yapıldı. Tedbiren köyde baştılatılan düzenleme ve ağaçlandırma çalışmaları durduruldu.” dedi.

Köyün tarihi geçmişine sahip çıktıklarını belirten Çapar, “Çünkü tarihi değerler sadece bizim değil, çocuklarımızın da yarınıdır. Onları kültür değerleri konusunda bilinçlendirmek için önce biz büyüklerin harekete geçmesi gerekiyor." diye konuştu.