Dünya edebiyat tarihinde bir ilk

Dünya tarihinde ilk defa, piyasaya çıkacak bir kitap için fragman çekildi. Yönettiği kısa filmlerle, kısa zamanda birçok başarıya imza atan genç yönetmen Eray Mert tarafından çekilen, genç oyunculardan Can Ceylan ve Tünge Denizmen'in rol aldığı fragman, internette izlenme rekorları kırıyor.

Dünya edebiyat tarihinde bir ilk
İhsan Kaplan'ın yazdığı 'Milat' aralık ayında raflardaki yerini alacak. İlk defa bir kitap için fragman çekilmiş olması, 'Milat'ı bugüne kadar yazılmış olan  kitaplardan ayıran bir özellik olarak göze çarpıyor.
Romanın bir başka özelliği; kitabın içerisinde ‘Milat’ için özel olarak hazırlanmış bir müzik cd’si bulunuyor. Kitabın belli bölümlerinde belirtilen parçaları dinleyerek, gelişen olayların durum psikolojisine anında adapte olmak ve kendinizi tamamen karakterlerin yanlarında hissedebilmeniz mümkün. Kitabın içinden çıkacak olan cd’de 12 parça bulunuyor. Bu parçaların 3 tanesi ünlü müzisyen Cem Adrian’a ait. Diğer parçalarda alman müzisyen Jochen Koschorke ve İnan Özdemir imzası bulunuyor.

Yeni nesil romanlardaki sinematografi akımının görselliğini ilk olarak müzikle birleştiren, bilinç akışı tekniğiyle yazılmış ‘Milat’; Vatikan gözetimi altında gizli çalışmalar yürüten bir Genetik Enstitüsünde klonlama çalışmaları yapan iki bilim adamının başlarından geçen sıra dışı olayları, yaşamış oldukları mucizevi deneyimleri, Türk psikolog Halil’in hayatlarını nasıl etkilediğini gizemli bir şekilde anlatıyor.

Kitabın son sayfalarına geldiğinizde, aslında tüm hikâyenin anladığınızdan ve beklediğinizden bambaşka bir hal aldığını gördüğünüzde şaşıracak, önceki sayfalara dönmemek için kendinizi zor tutacaksınız.

Dünya edebiyat tarihinde bir ilke imza atan 'Milat' romanının internette izlenme rekoru kıran gizemli fragmanı: