Erdoğan'a suç duyurusu

İşçi Partisi, Başbakan Erdoğan tarafından yapılan gizli telefon görüşmeleri nedeniyle kamu davası açılması talebinde bulundu.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında, işadamı Remzi Gür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yaptığı ve internet sitelerine düşen telefon konuşmaları dolayısıyla kamu davası açılması için suç duyurusunda bulundu.

Cengiz, “M. Ali Talat’la yaptığı telefon görüşmesinde KKTC’nin varlığına son vermek için girişimde bulundukları ve dönemin KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ‘bitirilmesi’ için planlar yapıldığı açıkça anlaşılmaktadır. Bu telefon görüşmelerinin yapıldığı dönemde, hükümet olarak Annan Planı’nın yaşama geçirilmesi için nasıl çaba gösterildiği, Dışişleri Bakanı olan Abdullah Gül’ün ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Powell ile yaptığı 2 sayfa 9 maddelik gizli anlaşmayla bu konuda taahhütte bulunduğu ve Rauf Denktaş’la ilgili olarak ‘Arafat modelinin uygulanması’nın öngörüldüğü bilinmektedir. TCK’nın tanımlamasıyla ‘devletin güvenliği veya iç ve dış yararları’ ile bağdaşmayan ve telefon görüşmelerinde itiraf edilen bu eylem suçtur” dedi