Cumhurbaşkanı Gül Bratislava'da

Cumhurbaşkanı Gül, Slovakya Cumhurbaşkanı'nın daveti üzerine 3 günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirmek üzere başkent Bratislava'ya geldi.

Milan Rastislav Stefanik Havaalanı'nda Türkiye'nin Bratislava Büyükelçisi Tunç Üğdül ve eşi ile Slovakya Dışişleri Bakanı Mirozlav Lajcak ve Slovakya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin tarafından karşılandı. Beraberindeki heyetle kalacağı Radisson Carlton Oteli'ne geçen Cumhurbaşkanı Gül, resmi temaslarına sabah başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Heyetinde Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyesi milletvekilleri ile iş adamlarının da yer alıyor. Gül'ün ziyareti sırasında, başta Slovakya Cumhurbaşkanı İvan Gasparoviç olmak üzere, Başbakan, Meclis Başkanı ve uzun yıllar bu ülkenin başbakanlığını yapmış ana muhalefet partisi lideriyle görüşmelerde bulunacak.Gül, Cumhurbaşkanı Gasparoviç'le birlikte, Türk ve Slovak iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek Türkiye-Slovakya İş Forumu Toplantısı'nın açılışını yapacak.

Birinci Dünya Savaşı'nda Galiçya cephesinde hayatını kaybeden ve Slovakya'da çeşitli mezarlıklarda gömülü olan şehitlerimiz için Bratislava'da şehitlik oluşturulmasına ilişkin şehitlik anlaşmasını da imzalayacak. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyet, Salı günü yurda dönecek.