Uyurboğar koca dehşeti!

Uyku sorunu çeken İngiliz Brian Thomas,rüyasında karavanına giren bir hırsızla boğuşurken hemen yanında yatan karısını boğup öldürdü.

İngİltere’nin Galler bölgesinde yaşayan iki çocuk babası Brian Thomas(59), 40 yıllık karısı Christine’i karavanla çıktıkları tatil sırasında  uykusunda boğarak öldürdü. Ancak bu olay sırasında, Thomas ne cinnet getirdi ne de planlı hareket etti. İngiliz  adam, sadece uyuyor ve rüya görüyordu. Kendine geldiğinde şoke olan ve gözyaşlarına boğulan Brian polisi aradı ve gözyaşları içinde karısını öldürdüğünü söyledi. Mahkemede dinlenen kayıtlarda adam, “Karımı öldürdüm. karavanda biri var sandım. Lütfen yardım edin” diyor.

OTOMATİZM HASTALIĞI

Mahkemede, avukatı, Thomas’ın rüyasında birinin karavana zorla girdiğini ve o kişiyle dövüştüğünü görürken aslında çocukluk aşkı olan 57 yaşındaki karısını bilinçli olmadan öldürdüğünü söyledi. Thomas’ın hayatı boyunca “özdevinim (Otomatizm)” adlı kronik uyku sorunları yaşadığı, uyku sırasındaki eylemlerini kontrol edemediği belirtildi. Parkinson hastalığı nedeniyle sakinleştirici ilaç da kullanan adam, tutuksuz yargılanıyor. Thomas suçlu bulunursa ruh sağlığının düzelmesi için bir birime gönderilecek.