Kore gazisinin cenazesi sahipsiz kaldı

Muğla'da yalnız kaldığı bir odada açlık ve soğuktan hayatını kaybeden 80 yaşındaki Kore Gazisi Muharrem Topçu'nun cenazesine sahip çıkan olmadı.

Kore gazisinin cenazesi sahipsiz kaldı
Bodrum-Milas Karayolu üzerindeki metruk bir binada tek başına yaşam mücadelesi veren Kore Gazisi Muharrem Topçu, 6 Kasım'da açlık ve soğuk nedeniyle hayatını kaybetmişti. Gazi maaşını almaya gelmeyince Muharip Gaziler Derneği Milas Şube Başkanı Mehmet Sarban'ın merak ederek odasına gitmesiyle cansız bedeni bulunan Topçu'nun üzerinden çıkan 'gazi' kimliğinde, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarasının hatalı girilmesi nedeniyle başka biri olabileceği şüphesiyle Milas Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma
istenmişti. DNA testi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Topçu'nun naaşının, ailesinden kimseye ulaşılamayınca 12 gün sonra Milas'a geri gönderilmesine karar verildi.
Milas Kaymakamı M. Bahattin Atçı, Muharrem Topçu'nun cenazesinin 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi morguna getirileceğini ve yarın öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası askeri törenle şehir mezarlığına defnedileceğini söyledi.
30 yıl önce Zonguldak'tan Milas'a gelerek inşaat işçiliği yapan Topçu'nun, 20 yıl önce Türk vatandaşlığından ABD vatandaşlığına geçen bir oğlu bulunduğu, oğluna ulaşılamadığı öğrenildi.