Kılıçdaroğlu kıvırdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 10 Kasım'da Meclis Genel Kurulu'nda “Dersim olayları” konusunda söylediği sözlerin ardından 'gereğini yapmalı' diyen Kılıçdaroğlu şimdi de birlik mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu kıvırdı
Daha önce Öymen için ‘gereğini yapmalı’ diyen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Halkın partisi olan CHP, yandaş medya ve AKP-DTP ittifakının haksız saldırısı altındadır. CHP’nin tüzel kişiliğine yönelik bu sistemli saldırının temel amacı; AKP’nin tüm yurtta yarattağı korku-sindirme operasyonunun gizlenmek istenmesidir. Bu operasyonun dış dinamiklerin desteği ile yürütüldüğü de açıkça ortadadır. Irk ve din siyasetine odaklı AKP-DTP ittifakının gerçek yüzünü biz CHP’liler çok iyi biliyoruz. Türkiye’de yaşanan ağır sorunların çözümsüzlüğü içinde CHP’nin kurumsal kimliğine saldırarak çıkış yolu arayan AKP ve yandaş medya halkın gerçekleri görmesini asla engelleyemeyecektir” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP geleneğinde AKP’deki gibi ‘biat kültürü’nün olmadığını, ‘biat kültürünü içselleştirmek olanların bunu anlamayacağı’nı da savundu. Kılıçdaroğlu “CHP’liler ve yurtsever düşüncelerini özgürce açıklarken, AKP-DTP ve yandaş medyanın bu çirkin tuzağına düşmeyeceklerdir” açıklamasında bulundu.