Kaş yapayım derken göz çıkarmışlar

Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledilen bölücübaşı Abdullah Öcalan'ı ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, kardeşinin yeni ortamını beğenmediğini söyledi. Mehmet Öcalan, 'Eskiye göre daha kötü. Kaş yapayım derken, gözü çıkarmışlar' dedi.

Kaş yapayım derken göz çıkarmışlar
Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile avukatları Cengiz Çiçek, Ayşe Batumlu ve Servet Demir, sabah saatlerinde Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan İmralı'ya gitti. Öcalan'a her zaman ki gibi poşetler içerisinde kitap ve gazete götüren 4 kişi, görüşmenin ardından akşam saatlerinde geri döndü.

Bölücübaşını İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ilk kez ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından araçlarına binerek ayrılmak istedi. Bu sırada gazetecilerin "Öcalan yeni cezaevinden memnun mu?" sorusuna cevap veren Mehmet Öcalan, "Eskiye göre daha kötü. Kaş yaparken göz çıkarmışlar." dedi.

Avukatlardan Ayşe Batumlu ise, İmralı'daki son durum ile ilgili yazılı açıklama yapacaklarını belirtti.

Avukatlar ve Mehmet Öcalan daha sonra İstanbul'a hareket etti.

Öcalan, yeni taşındığı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne dün sabaha karşı getirilen ömürboyu hapse mahkum PKK'lılar; Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile birlikte tutuluyor.