Kahraman öğrenci!

Muğla'da 4 yaşındaki bir çocuğun otomobil altında kalacağını fark eden ilköğretim öğrencisi, aracın önüne atladı. Minik çocuğu kurtaran öğrenci, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

Kahraman öğrenci!
Milas'taki Semiha Altunkan İlköğretim Okulu önünde seyreden A.K. (55) yönetimindeki 48 KV 117 plakalı otomobil, yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan 4 yaşındaki bir çocuğa çarpmak üzereyken, olayı 4. sınıf öğrencisi İlyas Çakar (11) fark etti. Kendi canını hiçe sayarak otomobilin önüne atlayan öğrenci, küçük çocuğu ezilmekten kurtardı. Başından aldığı darbeyle vücudunda kanama ve sıyrıklar oluşan İlyas Çakar, ambulansla 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İki çocuklu Çakar ailesinin büyük çocuğu olan İlyas, "Aniden oldu. Biz çocukla ortadaydık. Araba direkt geldi. Çocuk görmedi. Çocuğun olduğu tarafa doğru gidiyordu. Çarpacak diye çocuğu aldım. Araba arkamda kalmıştı. Ben yere düştüğümde çocuğun da düştüğünü gördüm. Çocuğa bir şey olmadı. Ben kalkarak halamın yanına gittim. Kafamın kanadığını fark etmedim. Sonra ambulansı çağırdılar. Hastaneye gittik, röntgen çektiler. Doktor 'ufak bir sıyrık' demiş. Kafamda ve kolumda ve bereler var ama çocuğu
kurtardığım için çok mutluyum" dedi.

Bir süredir işsiz olan İlyas'ın babası Bülent Çakar (34) ise, oğluyla gurur duyduğunu ifade ederek, "Oğlum zaten yardımsever bir çocuktur. İyilik yapmayı sever. Bu huyu biraz bana çekmiş. Ufak bir çocuğu kurtarmak için kendini feda etmiş. Oğlumla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, kahraman öğrencinin duyarlı davranışından dolayı ödüllendirileceğini söyledi.
Öte yandan, kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.