Haifa şimşekleri üzerine çekti

Lübnanlı pop şarkıcısı Haifa Wehbe, Mısır'da yaşayan koyu ten renkli Nubyan halkını 'maymun' diye niteleyen bir şarkı çıkarınca şimşekleri üzerine çekti.

Lübnan ve Arap âleminin ünlü şarkıcısı Haifa Wehbe, şarkısının sözlerinde yanlış yönlendirildiğini söyleyip Nubyanlardan özür diledi ama ikna edemedi.

Ortadoğu’nun ve dünyanın en güzel kadınlarından biri olan Vehbe’ye, Nubyanlar şarkının kendilerine yönelik ayrımcılığı körüklediği için dava açmaya hazırlanıyor. 35 yaşındaki divanın tüm bir halkı karaladığını öne süren Nubyanlar, çocuklarının ‘maymun’ diye çağrılacaklar korkusuyla okula bile gitmediklerini söyledi.

2006 yılında İsrail saldırısına karşı Hizbullah’a övgü dolu sözler sarf eden Lübnanlı divanın ‘Baba nerede’ başlıklı şarkısında bir çocuk Vehbe’ye “Oyuncak ayım ve Nubyan maymunum nerede” diye soruyor.

Afrika’nın en eski siyah uygarlıklarından birinin torunları olup Sudan’dan Afrika’nın kuzeyine dağılmış Nubyanlar, Mısır’da çok sık ayrımcılığa uğradıklarından yakındıkları için bu sözler karşısında öfkelendi.

Bunun üzerine defalarca özür dileyen 35 yaşındaki şarkıcı, ‘Nubyan maymunu’ sözünün çocukların çok sevdiği bir oyunun adı olduğunu söyledi. Nubyan avukatı Mısır başsavcısına resmi şikayette bulundu ve şarkının yasaklanmasını istedi.