Çubukçu da aşı olmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, risk grubunda olmadığı için domuz gribi aşısı yaptırmayacağını söyledi.

 Bakan Nimet Çubukçu, risk grubunda olmadığını bu yüzden de aşı yaptırmayı düşünmediğini ifade etti.

Bir dizi ve ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Nevşehir'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Hacı Avni İncekara Fen Lisesi Yurt Binası açılış töreni öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Domuz gribi aşısı yaptıracak mısınız?" sorusuna Bakan Çubukçu, "Aslında bu soruları bireysel olarak Mili Eğitim Bakanı olarak cevaplandırmak ne denli doğru bilmiyorum. Ben risk grubunda olmadığım için aşı yaptırmayı düşünmüyorum. Ama hem kronik rahatsızlığı olanlar hem çocuklar hem de risk grubunda olanların Sağlık Bakanlığı'nın bu yöndeki uyarılarının dikkate almalarını önemli buluyorum. Konu sağlık sorunu ve Sağlık Bakanlığı'nın bu yönde aldığı tedbirlerin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum.

Dünya Sağlık Örgütü ile aynı anda pandeminin yayılış alanına bağlı olarak şu ana kadar tüm dünya ile paralel bir şekilde tedbirler alındı. Yeterli miktarda aşının alınması son derece önemli. Ben hem hekim değilim hem de bir tavsiyede bulunmaktan ziyade, bireysel olarak alacağım tutumlar, yaş ve risk grubumla ilgili tabii ki. Onun dışında genel manada okullarda aşıların vurulması öğrenciler için ailelerinin vereceği bir karar. Tedavi uygulamalarının hepsi toplumun kendi kararıyla olabilecek bir şey.

Ailelerin rızası ve aşı yaptırmak isteyenlerin fikirleri önemlidir" dedi.

Çubukçu, "Kurban Bayramı tatili ile yarıyıl tatilinin birleştirilmesi veya yarıyıl tatilinin öne çekilmesi gibi bir durum söz konusu mudur?" sorusu üzerine şimdilik böyle bir düşüncelerinin olmadığını vurguladı.