'Bataklığı kurutmak istiyoruz'

Terörü bataklığa benzeten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,'Bataklıklar sivrisinek üretir, biz bataklığı kurutmak istiyoruz. Bataklığı kurutmazsanız sivrisinekler sizi rahatsız etmeye devam eder' dedi.

'Bataklığı kurutmak istiyoruz'
Adıyaman AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinde partililere hitap eden, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, demokratik açılımı eleştiren muhalefet partilerine yüklendi.

Arınç, "Biz bu terör sorununu çözmek için canla başla çalışıyoruz, muhalefet bizi vatan hainliği ile suçluyor. Terörün sektör haline geldiğini bildiği halde bilmezden gelinemez. Birileri bu ateşin yanmasını, devam etmesini istiyor. Bizde ateşi söndürmeye çalışıyoruz" dedi.
Terör örgütünü 'bataklığa' benzeten Bülent Arınç, "Şurada çok yakınınızda bir bataklık var. Bataklıkta takdir edersiniz ki sivrisinekler ürer. Bir yaz akşamında bataklıktan sivrisinekler gelir sizi sokarlar, rahatsız ederler. Buna karşı herkes bir model geliştirebilir. Bir tanesi 'Kahrolası sivrisinekler' diyebilir ama bu sözle bir tane sivrisineğin kahrolduğu görülmez. İkincisi herkes eline bir şey alır, onları öldürmeye çalışır. Siz beş tane öldürürsünüz, onlar saniyede beş yüz tane ürerler. Ama
bataklık orada durduğu müddetçe sivrisinekler üremeye devam eder ve siz rahatsız olmaya devam edersiniz. Yapılacak en doğru iş, en akıllı iş bataklığı kurutabilmektir. Terörü meydana getiren, aynen bataklık gibi bir sebeptir. Eğer bu sebepleri ortadan kaldıramasanız o sizi rahatsız etmeye devam eder. Bugün beş tane, yarın 15 tane öldürdüm biterler diye düşündüğünüz anda dağa çıkan bin beş yüz, dağdan inen on beş bin sizin başınıza bela olur" şeklinde konuştu.