Sivas'ta açılış

Sivas Şarkışla'da Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, yenilenen Aşık Veysel Şatıroğlu'nun heykelinin açılışını yaptı.

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Sivas'a gelen Bakan Demir, sabah saatlerinde Şarkışla ilçesine geçti. İlçe girişinde karşılanan Bakan Demir, buradan Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun'un makamına geçerek, ilçenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Bakan Demir, yapımı tamamlanan adliye binasını gezdikten sonra AK Parti Şarkışla Teşkilatı ile Şarkışla Belediyesi'ni de ziyaret etti. Demir, daha sonra ünlü ozana hiç benzemediği iddia edilen ve bu konuda tartışmalara neden olan heykelin yerine Ankara'dan getirilen Âşık Veysel heykelinin açılış törenine katıldı.

Âşık Veysel Parkı'na giden Bakan Demir, uzun zamandır gündemden düşmeyen Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Şarkışla'ya gönderdiği takkeli heykelin yerine fötrlü Âşık Veysel heykelinin açılışını yaptı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Demir kendini ulusa kanıtlamış bir ozanın heykelini açmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Törene katılan Âşık Veysel'in oğulları Ahmet Şatıroğlu ve Bahri Şatıroğlu plâketle ödüllendirildi.

Bu arada AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun'un konuşmasını protesto eden Arif Kevioğlu adlı bir vatandaş, güvenlik görevlileri tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.

Öte yandan Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, Şarkışla Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan ilk fabrikasının temel atma törenine de katıldı. Demir, 40 kişinin istihdam edileceği Işın Mobilya fabrikasının temelini attı.

Buradaki törende işadamlarına seslenen Demir, yatırımcıları Şarkışla'ya davet etti.

Daha sonra ilçeye doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan Bakan Demir, Vali Ali Kolat, AK Parti Milletvekili Selami Uzun ve Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun ile meşaleyi ateşleyerek ilçeyi doğalgazla buluşturdu. Soğuk havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış törenleri Şarkışla Kaymakamlığı'nın verdiği resepsiyonla son buldu.

Resepsiyonun ardından ilçe sokaklarında dolaşan Demir, vatandaşların sorunlarını dinledi, çocuklara çikolata dağıttı.